Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is veszélyben a magyar képviselet a szlovák parlamentben

Pörge Béla

2020.01.16. 20:00

Egy friss felmérés szerint egyik magyar párt sem jutna be a pozsonyi törvényhozásba, ráadásul Marian Kotleba pártja már lassan a kormánypártét is megközelíti.

A Focus január 10. és 14. között végzett közvélemény-kutatást 1010 személy lekérdezésével, melyből kiderült, hogy a jelenleg is kormányzó Smer (Irány) a legnépszerűbb párt. Robert Fico pártjára a Szlovákiában élők 18,7 százaléka szavazna, míg a második helyen álló L'SNS-re 13,6 százalék voksolna. Ez Marian Kotleba pártja, amely egy másik – korábbi – Focus-felmérés szerint a 18 és 29 év közöttiek között a legnépszerűbb formáció. Ez aggasztó lehet magyar szemmel, bár Kotleba pártja az utóbbi időben inkább rendpárti, cigányellenes és a migrációt elutasító párt, ám nem szabad elfelejteni a pártvezért pályafutásának kezdetét, ami nettó magyarellenességgel indult, így sok jó nem várható tőle.

A felmérés szerint a Szlovákiában a harmadik erő a PS-Spolu 10,5 százalékkal, míg a Za ľudíra (Emberekért) a Szlovákiában élők 10,3 százaléka szavazna.

Bejutna még a parlamentbe az OĽaNO (7,7 százalék), a Sme rodina (Család vagyunk, 7,1 százalék), a KDH (hat százalék), a SaS (5,4 százalék) és az SNS (Szlovák Nemzeti Párt, 5,1 százalék).

A felmérés szerint tehát a parlamenti küszöb alatt végezne a Híd-Most négy százalékkal és a Magyar Közösségi Összefogás 3,7 százalékkal.

A közvélemény-kutatás szerint a választók 78 százaléka járult volna az urnákhoz januárban – írja a Bumm.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére