Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros György elgáncsolta volna a magyar biztosjelöltet az Európai Bizottságban

888.hu

2019.11.25. 10:40

Utasította emberét, hogy járjon közben Merkelnél, így manipulált a spekuláns.

A Magyar Nemzet hétfői számában arról ír, hogy Soros György mindent elkövetett annak érdekében, hogy az új Európai Bizottságban Magyarország ne kaphassa meg a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót. A tőzsdespekuláns egy általa is támogatott, befolyásos német szervezet elnökén keresztül akart ennek eléréséhez segítséget kérni Angela Merkel kancellártól.

A lap úgy tudja, a spekuláns a hónap elején riasztotta a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) elnökét, Daniela ­Schwarzert, és a milliárdos azt kérte tőle, járjon közben Angela Merkel német kancellárnál azért, hogy ne a magyar biztosjelölt kapja a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót az új Európai Bizottságban.

Daniela ­Schwarzer | Fotó: Facebook

Végzetes veszélyt jelentene az európai integráció egész külső hitelességére, ha a magyar kormány delegálna tisztviselőt a kérdéses posztra

– mondta Soros György.

A DGAP egyik legfőbb támogatója a Nyílt Társadalom Alapítvány, mely Soros György első számú szervezete, Schwarzer pedig rendszeresen szokott egyeztetni Sorossal. A lap viszont úgy értesült, hogy a kérés meglepte őt, és próbálta elmagyarázni Sorosnak, hogy „a dolgok nem így működnek”. Közölte, hogy felhívni még fel tudná a kancellárt, de az teljesen kizárt, hogy ennyire direkt politikai tanácsot adjon neki. Soros György nehezen fogadta el az elutasítást, és próbálta győzködni Schwarzert az ügy jelentőségéről.

Schwarzer végül nem teljesítette Soros kérését, és Várhelyi Olivérből biztos lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére