Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiapadt Zugló kasszája

Bokor Gábor

2019.09.23. 15:08

Karácsony Gergelyék állítják, hogy minden a legnagyobb rendben van, azonban a számok nem ezt mutatják.

A Magyar Nemzet hétfői számában ír arról, hogy az utóbbi időben teljesen kiürült a XIV. kerület bankszámlája. A kerület jegyzője által megszerzett adatok szerint kevesebb mint 51 millió forintra csökkent szeptember 6-ra a Karácsony Gergely polgármester vezette Zugló bankszámlaegyenlege, ennek ellenére az alkalmatlan politikus azt állítja, minden rendben van és az egyenleg kétmilliárd forint felett van.

A Papp Imre által jegyzett válaszból az is kiderült, hogy augusztus 28-án még több mint 291 millió forint volt a XIV. kerület számláján, ami bő egy hét alatt az aktuális kifizetések miatt több mint 240 millió forinttal csökkent.

A zuglói önkormányzat ledolgozta az adósságát 2014 óta, és több fejlesztést is elindított. Jelenleg csaknem plusz kétmilliárd forintos összeg szerepel nulla forint hitel mellett

– tagadta a valóságot közleményében az önkormányzat.

Karácsonyék állítását figyelembe véve a szeptember 6-át követő két hétben több mint 1900 millió forintnak kellett volna beérkeznie a XIV. kerület számlájára, ami elég valószínűtlen a kerület idei évre elfogadott költségvetését tekintve. A büdzsében rögzített számok szerint egész évre 365 millió forint gépjárműadóval, illetve 2,5 milliárd forint építmény- és telekadóval tervezett az önkormányzat – írja a lap, mely szerint ez az adóbevételeknek csak egy része, általában a fele érkezik meg szeptember 15 után.

Az önkormányzat bevételei nem egyenletesen realizálódnak

– olvasható az idei évre elfogadott kerületi költségvetés előterjesztésében.

A zuglói helyzetet még zavarosabbá teszi, hogy Kovács Balázs hiába kérdezte meg még májusban, hogy pontosan milyen kifizetetlen számlái vannak a kerületnek – számlakibocsátó, határidő és bruttó összeg feltüntetésével –, a pontos, tételes válaszadást a polgármesteri hivatal az informá­ciós törvényre hivatkozva megtagadta. Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője a nyilvánosságra került számlaadatok kapcsán azt mondta, hogy Karácsony Gergely alkalmatlansága csődbe vitte Zuglót, ha pedig valaki kerületi polgármesternek ennyire alkalmatlan és megbízhatatlan, az főpolgármesternek is az lenne.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére