Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bravúros döntetlent ért el a Fradi Barcelonában

Horváth Tamás

2019.09.19. 22:55

A zöld-fehérek okos, szervezett játékkal megérdemelten hozták el az egyik pontot az Espanyol otthonából az Európa-liga H csoportjának 1. fordulójában.

Az esélytelenek nyugalmával léphetett pályára a Ferencváros Barcelonában. A magyar bajnok az Európa-liga H csoportjának 1. fordulójában az Espanyol ellen kezdte meg szereplését a második számú európai kupasorozat főtábláján.

A mérkőzés eleje abszolút a Fradié volt, a 6. percben Zsubkov, egy perccel később pedig Isael veszélyeztetett, gól azonban egyik próbálkozásból sem született. Nem úgy, mint a találkozó 10. percében, amikor is egy tetszetős támadás végén Isael Tokmacot vette célba, s bár a labda nem jutott el a Fradi szélsőjéhez, gólt ünnepelhettek a zöld-fehérek, a menteni igyekvő Javi Lopez a saját kapujába rúgta a játékszert. 0-1

A bekapott gól után kijjebb jött az Espanyol, de az első spanyol helyzetig egészen a 17. percig kellett várni, Wu lövését Dibusz hárította.

Az első félidő végén beszorult a Fradi, de mivel góllá nem érett a hazaiak mezőnyfölénye, 1-0-s vendég vezetéssel fordulhattak a felek.

Fotó: MTI

A második játékrészt – hasonlóan az elsőhöz – a Ferencváros kezdte jobban, Isael az 51. percben a kapufát is eltalálta. A kimaradt Fradi-helyzetet követően magasabb fokozatra kapcsolt az Espanyol, s óriási nyomás alá került a ferencvárosi kapu. Sajnos a magyar bajnok nem is bírta sokáig kapott gól nélkül, a 60. percben Vargas a saját „kipattanóját” néhány centiről Dibusz hálójába pofozta. 1-1

Vargas gólja után is lendületben maradt az Espanyol, Wu – kis túlzással – egymaga is eldönthette volna a mérkőzést, de a gólszerzéshez Granero járt a legközelebb, amikor a 78. percben telibe lőtte a felső lécet.

Mivel a hátralévő időben egyik csapat sem tudta feltenni a pontot az i-re,

1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Mindent egybevetve, a zöld-fehérek okos, szervezett játékkal megérdemelten hozták el az egyik pontot az Espanyol otthonából.

A csoport másik összecsapásán a Ludogorec hazai pályán 5-1-re ütötte ki a CSZKA Moszkvát. A bolgár bajnok a következő fordulóban éppen Budapestre látogat, a Ferencváros – Ludogorec mérkőzést október 3-án rendezik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére