Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony mindent megígért, de semmit sem tartott be

Bokor Gábor

2019.08.26. 10:28

Aki esetleg nem ismerné a zuglói polgármestert.

Zuglóban az volt tervben, hogy száz önkormányzati bérlakást építenek fel, ötvenet pedig felújítanak. Nos, az elmúlt években egy sem épült, a felújítások pedig döcögnek a Karácsony Gergely vezette kerületben.

A 2016-os önkormányzati határozatba foglalt számok hasraütésszerű politikai döntések voltak

– mondta tanúként egy hivatali dolgozó a zuglói programról a bíróságon.

A Magyar Hírlap szerint, hogy pénzhez jusson a kerület, hatvankilenc bérlakást még el is adtak, holott a hangzatos cél a lakhatási válság megoldása volt és Karácsony Gergely a bérlakásprogramot tűzte ki elsődleges célnak.

Fotó: MTI Fotóbank

Az önkormányzat 626/2016. számú határozatában, a polgármester előterjesztésére 2017-re konkrétan ötven önkormányzati lakás felújítását irányozta elő, valamint száz új lakás építését. A 2018-as adatokból az látszik, hogy az épített lakások száma 0, azaz nulla. Ha pedig az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltjének ötéves teljesítményét vesszük górcső alá, látjuk, hogy az eredmény hasonló az említett 2017-es adathoz. Vagyis nulla.

A lap megjegyzi, hogy nemcsak nem épült önkormányzati lakás, de még odáig sem jutottak el, hogy megvalósíthatósági tervek készüljenek. Ami viszont a kinnlevőségeket illeti, ez a lakáscélú helyiségek esetében kilencszázmillió forint, a nem lakás célú üzlet- és irodahelyiségeknél pedig nyolcszázmillió – írják.

A kétmilliárd forintos folyószámlahitel köldökzsinórja tartja életben Zuglót, a működés nem fenntartható, a költségvetés hosszú távon tarthatatlan

– mondta a kerület jegyzője nemrég.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére