Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szegény „menekültek”: a németek megvonnák a menekültstátuszt azoktól a migránsoktól, akik hazamennek nyaralni

Zelenka Dóra

2019.08.19. 17:28

Egyre több migráns megy haza nyaralni oda, ahonnan elvileg el kellett menekülnie. Akkor hogy is van ez?

Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter bejelentette, hogy a kormány kész intézkedéseket foganatosítani azok ellen a menedékjoggal rendelkező szíriaiak ellen, akik visszamennek nyaralni elhagyott hazájukba – írja a Kronen Zeitung.

Seehofer elmondta, hogy a kormány megvonná a menekültstátuszt azoktól a szír migránsoktól, akik hazalátogatnak. A miniszter szerint ugyanis ez esetben nem lehet szó üldözött menekültekről, hiszen ha ezeket a migránsokat valóban üldöznék a hazájukban, akkor nem mennének vissza oda.

A miniszter elmondta: a kormány folyamatosan figyeli a Szírián belüli helyzetet, és közölte: amint a helyzet megengedi, végre fogják hajtani a hazatelepítéseket is.

Ez a jelenség azonban nem idén nyáron kezdődött. A menedékkérők már az előző években is vidáman tértek vissza vakációzni abba az országba, ahol elvileg üldözik őket.

2017-ben a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal beismerte, hogy számos ilyen esetről tudnak. A hivatal ezt akkor azzal magyarázta, hogy a migránsok beteg rokonaik és egyéb problémák miatt térhetnek vissza az országukba.

Egy 2016-os jelentés pedig arról számol be, hogy a Németországban menedékkérelmet beadó szírek, afgánok és libanoniak a német adófizetők pénzéből kapott segélyeket arra költik, hogy az anyaországukban nyaraljanak.

Ahogy arról mi is írtunk, nemrég egy szír migráns panaszkodott arra, hogy nincs ideje elmenni Szíriába nyaralni. A férfi elmondta: rendkívül sajnálja, hogy nem volt lehetősége visszamenni egy kis időre oda, ahonnan korábban elindult.

Nagyon stresszes itt lenni Németországban, pihenésre van szükségem, vissza akarok menni Szíriába

– közölte a szegény „menekült” közösségi oldalán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére