Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: „Ha hiszünk benne, Európa erős, gazdag otthona marad az európai népeknek”

Horváth József György

2019.08.19. 12:39

Mindig is tudtuk, a kettészakítottság idején is, hogy csak egy Európa van – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a páneurópai piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentiszteleten hétfőn, Sopronban.
A magunkfajta szabadságharcosok a kettészakítottság idején is tudták, hogy csak egy Európa van. Hittünk benne, és újraegyesült. Újraegyesült, mert hittünk benne

– fogalmazott a kormányfő. Hozzátette: ma is ezen múlik minden, és ha hiszünk benne, Kelet és Nyugat egysége fennmarad, és Európa erős, gazdag otthona marad az európaiaknak.

Orbán Viktor miniszterelnök nagyrabecsülését fejezte ki Angela Merkelnek, hogy négy egymást követő választáson is elnyerte a németek bizalmát. „Saját hazáján túl hosszú évek óta dolgozik Európa egyesítéséért” – mondta a kormányfő.

Nagyrabecsülésünk mértékét nagyban növeli, hogy Európát napról napra újra kell egyesíteni

– tette hozzá. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarországon mindig megbecsülik a sikeres nőket. A magyar kormányfő Isten további áldását kérte Angela Merkel munkájára és családjára.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Sopron mindig is a hűség városa marad Magyarországnak

– emelte ki beszédében Orbán Viktor. „Dicsőség Sopron városának, hogy kiálltak az 1920-as népszavazáson Magyarország mellett. Nem felejtjük el, hogy 30 évvel ezelőtt Önök áttörték a szabad világ és a Magyarország közötti börtönkerítést” – mondta a magyar kormányfő. Az áttöréssel leomlott a fal – tette hozzá. 30 évvel ezelőtt itt ért véget a II. világháború utáni világrend – hangsúlyozta Orbán.

Itt, Sopronban, keletről bontottuk meg a falat, itt nyitottuk meg a német és az európai egyesítés előtti utat.

 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyarok mindig is Németország újraegyesítése mellett álltak. A magyar kormányfő elmondta, hogy a magyarok tudták, hogy a szovjet világból való kiszabadulást csak az teszi véglegessé, ha a két Németország egyesül, és ezt követően az EU és a NATO tagjaivá válhatunk. Így lett Helmut Kohl a magyarok hősévé, és ezért övezi kultusz a személyét – tette hozzá.

A magyarok a németekhez fűződő kapcsolatukat mindig is különleges viszonynak látták. Régi dolog ez, régebbi, mint a soproni piknik, és régebbi, mint a 20. századi közös vereségeink

– fűzte hozzá.

Mi, magyarok a németekhez fűződő kapcsolatunkat mindig különleges dolognak tartottuk, régi dolog ez – tette hozzá. Orbán Viktor felidézte, hogy kedden emlékezünk meg a magyar állam alapításáról.

István beágyazta a magyar nemzetet az európai keresztény népek közösségébe. Koronáját Rómából, feleségét Bajorországból hozta

– tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére