Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is több tízezer menekültkérelem érkezik be a német hatóságokhoz

Tóth Dalma

2019.06.14. 16:18

Ráadásul az előző évben menekültkérelemért folyamodó migránsok több mint fele nem rendelkezett érvényes dokumentumokkal.

A német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) adatai szerint idén az év első öt hónapjában, azaz júniusig bezárólag 64 000 új menekültkérelmet nyújtottak be az illegális bevándorlók. Ez a szám egyenlő Rosenheim, Dormagen, Weimar vagy éppen Sindelfingen városának népességével. De hogy magyar városokat említsünk, nagyjából Veszprémben, Kaposváron, valamint Érden laknak ennyien, még Sopron népessége is csak 61 ezer fő körül mozog.

Fotó: AFP

Egyébként a szövetségi belügyminisztérium adatai szerint január és május között összesen 74 107 menekültkérelmet nyújtottak be, ebből 63 703-at elsőként, 10 404-et pedig legalább másodszorra. Azaz fellebbeztek az első döntés ellen, miszerint első körben elutasították az illető menedékkérelmét.

Ez a szám még mindig nagyon magas, de 5 százalékos visszaesést jelent az előző év azonos időszakához képest, amikor 78 026 menekültkérelmet nyújtottak be. Májusban 12 891 kérelem érkezett a hivatalokhoz, ami 2018 májusához képest viszont 3,2 százalékos emelkedést jelent.

Májusban a szíriaiak nyújtották be a legtöbb menekültkérelmet. A közel-keleti országból 2 832-en folyamodtak menekültkérelemért. A második legnagyobb kibocsátó ország Irak és Nigéria, 1 212 és 1 140 fővel. Az elsőként benyújtott menedékkérelmek alig egyötödét azok az egy év alatti gyerekek tették ki, akik már Németországban születtek.

A BAMF vezetője, Hans-Eckhard Sommer márciusban hívta fel a figyelmet arra, hogy továbbra is túl sok migráns érkezik Németországba. Közölte, hogy a helyzeten csak ront, hogy egyes „civil” szervezetek akadályozzák a védelemre nem szoruló migránsok kitoloncolását. Elmondta, hogy tavaly 162 ezer menekültkérelem érkezett a hatóságokhoz, ami azt jelenti, hogy egy nagyváros lakosságának megfelelő tömeg szeretett volna letelepedni Németországban csak a 2018-as évben. Ez kb. Miskolc lakosságával egyenlő, de még Győrt, Pécset vagy Szegedet sem lakják ennyien. Ráadásul az illegális bevándorlók több mint fele érvényes iratokkal, úti okmányokkal sem rendelkezett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére