Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Nagy Gábor

2019.06.11. 07:59

Ez várható ma.

Június 11-én, kedden a Barnabások ünnepelnek. Isten éltesse őket! Ami az időjárást illeti: ma is folytatódik a kánikula. A napos időt csak a délután megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, melyekből keleten, északkeleten alakulhat ki egy-egy frissítő zápor, zivatar. A délkeleti szél többfelé élénk, nyugaton néhol erős lehet. Napközben 30-34 fokot is mérhetünk.

Belpolitika kapcsán kiemelendő: kedden elkezdődött a Hableány nevű sétahajó kiemelése a Dunából. A hajó május 29-én süllyedt el, miután a Margit híd lábánál összeütközött a Viking Sigyn nevű szállodahajóval. A magyar sétálóhajó hét másodperc alatt elmerült, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral és a két fős magyar személyzettel. A tragédiát heten élték túl.

Délután az Országgyűlés tart plenáris ülést. A napirendről ITT tudtok tájékozódni.

Külpolitika kapcsán megemlítendő, hogy kedden Genfben Angela Merkel német kancellár, Emmanuel Macron francia államfő és Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök felszólal a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet alapításának 100. évfordulóját ünneplő ülésen. Madridban az utolsó meghallgatásokat tartják a katalán függetlenségi vezetők perében. Londonban folytatódik a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéért folyó küzdelem.

Este pedig Eb-selejtezőt játszik a magyar válogatott. Az ellenfél Wales lesz. Fontos lenne a tisztes helytállás ezen a mérkőzésen. A meccsről Horváth Tamás kollégám beharangozóját is olvashatjátok a nap folyamán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére