Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németországban megbüntetnék azt, aki a muszlim gyerekekre kényszeríti a ramadánt

Tóth Dalma

2019.05.11. 18:28

Hessen tartomány igazságügyi minisztere, Eva Kühne-Hörmann törvényileg szabályozná, hogy a muszlim gyerekekre senki se kényszeríthesse rá a ramadánt.

A kereszténydemokrata politikus szerint, ha egy fiatal gyereket arra kényszerítenek a ramadán alatt, hogy böjtöljön, az káros hatással lehet az egészségére. Ezért törvényileg büntetendővé kellene tenni azt, ha egy szülő vagy egy harmadik fél a gyereket arra kötelezi, hogy tartsa a ramadánt – mondta a Bild német lapnak. Habár a büntető törvénykönyv biztosítja a gyerekek jólétét, ilyen esetre nem tér ki külön.

Kühne-Hörmann elmondása szerint több iskolai vezető panaszkodott arra, hogy az iszlám szent ünnep negatív hatással van a muszlim diákokra. Az igazságügyi miniszter a büntető törvénykönyv 171. paragrafusát egészítené ki, ami a gondozási és oktatási kötelezettségről szól. Megjegyezte, hogy ha egy szülő vallási fundamentalista módon oktatja a gyerekét, annak büntetőjogi következménye kell hogy legyen.

A ramadán múlt hét vasárnap kezdődött. Az iszlám szent ünnepe alatt a muszlimok nem vesznek magukhoz ételt napkeltétől napnyugtáig.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére