Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Sümeghi Lóránt

2019.04.30. 08:05

Ez várható ma.

Ami az időjárást illeti, országszerte felhős, borongós idő várható esővel, záporokkal, főként a Dunától keletre zivatarokkal. Az északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúl északi felén erős lehet. Viszont napközben már 19 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet. Sajnos aki érzékeny a frontra nem jár jól, ugyanis az Időkép szerint kettős fronthatás várható.

A mai napon kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, az elemzők nem számítanak kamatváltozásra, és semmilyen monetáris politikai lépésre sem. Emlékezetes, a legutóbbi, március 26-i kamatdöntő ülésen a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott az alapkamat 0,9 százalékos szintjén, de a kamatfolyosót és a kiszorítandó likviditást szűkítette a monetáris tanács.

Érdemes rá odafigyelni, hogy csütörtök délutánig regisztrálhatnak a határon túliak, ami a május 26-án megrendezésre kerülő európai parlamenti választásokat illeti. Az idei EP-választás újdonsága, hogy regisztráció után voksolhatnak azok a magyar állampolgárok is, akiknek sem Magyarországon, sem az Európai Unió más tagállamában nincs lakcímük. Ők levélben adhatják le voksukat. Azoknak a határon túli választópolgároknak, akik már korábban, az országgyűlési választások előtt regisztráltak, ezt nem kell megismételniük, regisztrációjuk érvényes erre a választásra is.

A kultúra iránt érdeklődőknek jó hírünk van, ugyanis a Beethoven mandolinon című esttel és a Szalonszimfóniák-sorozat első koncertjével ma kezdődik a Beethoven Budán Fesztivál, amely május 7-ig nyolc helyszínen 18 koncerttel várja az érdeklődőket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére