Németh Szilárd húsvéti receptje a 888.hu olvasóinak
2019.04.21. 11:28
Idén húsvétkor is közösen főzünk édesanyámmal. Nagypénteken bőrén sült lazac lesz, korianderes lencsefőzelékkel, amelyet currys kókusztejjel fogunk elkészíteni. Vasárnap hagyományos ételek következnek: orjaleves, töltött káposzta, rozmaringos báránysült, borjú bécsi krumplisalátával.
Ezekből most a töltött káposztám receptjét osztom meg a 888.hu olvasóival. Áldott húsvétot, sok locsolót vagy piros tojást és jó étvágyat kívánok mindenkinek!
- 1 kg darált borjúhús
- 50 dkg kolozsvári szalonna
- egy pár füstölt kolbász
- 2 db tojás
- 1/4 kg rizs
- 4 fej vereshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 nagy fej savanyú káposzta leveleire bontva
- 1 kg szálas savanyú káposzta
- 2 paradicsom
- 2 tv paprika
- 1 l paradicsomlé
- 1 l savanyú káposztalé
- babérlevél, őrölt bors, őrölt paprika, őrölt kömény, só
- zsír
A rizst egy fej apróra vágott vereshagymával együtt megdinsztelem, majd a darált hússal, a zúzott fokhagymával, fűszerekkel, sóval elkészítem a tölteléket, amivel megtöltöm a káposztaleveleket. Hagymát dinsztelek, piros paprikával színezem, erre szálas káposzta kerül, arra a töltelékek, szalonnaszeletek, kolbászdarabok, szeletelt paprika, paradicsom, fokhagyma és babérlevél. Így folytatom tovább a lerakást, amíg van alapanyagom, majd szálas káposztával takarom. Jöhet a levekkel és vízzel való felöntés. Lassan rotyogtatva 2-3 órán keresztül főzöm. Tejfellel, friss kenyérrel tálalom.