Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kovács Zoltán alaposan helyretette a Washington Postot

Nagy Gábor

2018.12.13. 19:30

Az államtitkár olvasói levelében megismételte: a Soros-egyetem nem mûködött törvényesen, ezért "dobta be a törülközõt".

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár olvasói levélben cáfolta a Washington Post hazugságait.

Az amerikai portál „Magyarország sötét napja” címmel közölt nemrég egy sivalkodást, melyben a szerző felmondta a kötelező liberális narratívát: „a kormány elüldözte a CEU-t”. Csakhogy ez természetesen nem igaz.

Kovács a cikkre reagálva azt írja: senki nem űzte el a Soros-egyetemet Budapestről, mivel az egyetem – egészen pontosan a Közép-európai Egyetem – továbbra is ad ki diplomát Magyarországon. Az államtitkár a budapesti amerikai nagykövetre, David Cornsteinre hivatkozott, aki megállapította: idehaza nincs gond az oktatási szabadsággal. A Washington Post szerzőjének állításával szemben az sem igaz, hogy a CEU törvényesen működött Magyarországon, hiszen az egyetem úgy bocsátott ki amerikai diplomákat, hogy az USA-ban nem volt akkreditálva. Majd hozzátette: a Soros-egyetemnek nincs valódi kampusza Amerikában.

Ezért a CEU nem működhet tovább Magyarországon, mint valamiféle offshore-egyetem”

- fogalmazott a politikus, aki hozzátette azt is: hazugság az is, hogy a 2017-ben hozott magyar jogszabály ellehetetlenítette az intézmény működését, a Soros-egyetemen kívül ugyanis más külföldi egyetemek be tudják tartani a szabályokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére