Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: mindenkinek joga van tudni, hogy Timmermans bevallottan Soros szövetségese

Pörge Béla

2019.03.03. 09:30

A miniszterelnök a német Welt am Sonntag címû lapnak adott interjút, melyben beszélt a plakátkampány miatti támadásokról is.

Orbán Viktor az interjúban elmondta, hogy a plakátokkal kapcsolatban a baloldalról indul a Fidesz elleni támadás, a valódi cél pedig az Európai Néppárt gyengítése.

A támadás valójában a baloldalról érkezik, és nem azért, hogy a Fideszt, hanem azért, hogy az EPP-t gyengítsék – fogalmazott a kormányfő, majd hozzátette, hogy tulajdonképpen egy szalámitaktikáról van szó:

amikor mi már nem leszünk, majd az olaszokra rontanak rá, és utánuk az osztrákok kerülnek sorra."

A kampány bírálóit a baloldal hasznos idiótáinak nevezte, mint fogalmazott, a politikai szakirodalomban – Lenin nyomán – hasznos idiótának nevezik az olyanokat, akik önszántukból segítik a politikai ellenfelüket, tudtukon kívül akár.

Miközben azt hiszik, hogy szellemi harcot vívnak, valójában mások, sőt az ellenfeleink hatalmi érdekeit szolgálják"

– mondta.

A kampány eddigi két fő alakjával, Soros György üzletemberrel és Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette, hogy a kampány következő szakaszában, ami már pártkampány lesz, majd egy további szereplőt fognak a plakátokon látni: Timmermans urat.

Juncker úr nyugdíjba vonul, és helyébe Timmermans úr érkezik. Soros György szerepe az európai politikában nem megkerülhető, és mindenkinek joga van tudni, hogy Timmermans bevallottan az ő szövetségese"

– emelte ki Orbán Viktor, és hozzátette, hogy nem lehet megkerülni Soros szerepét az európai politikában, és mindenkinek joga van megtudni, hogy Timmermans bevallottan a szövetségese.

Az interjúból kiderült az is, hogy Orbán Viktor márciusban találkozik majd Annegret Kramp-Karrenbauer CDU-vezérrel, Merkel utódjával. A német-magyar kapcsolatokat illetően szóba került a migrációs válság is.

A miniszterelnök kifejtette, hogy a migráció kérdését a magyarok és a németek máshogyan látják, de ettől még a két ország viszonya ugyanúgy jó. A migrációnak viszont közel sincs vége Orbán Viktor szerint.

Mindent, amit eddig tapasztaltunk 2015 óta, újra látni fogjuk, sokkal erősebb formában"

– fogalmazott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére