Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Nagy Gábor

2019.02.21. 07:59

Errõl szólhat a mai nap.

Zelenka Dóri és Horváth Tamás kollégámmal üdvözöljük a kedves olvasókat! Ma, csütörtökön az Eleonórák ünnepelnek, Isten éltesse őket! Napos és felhős időre is készülhetünk, estefelé viszont már inkább az utóbbira számítsunk, emiatt nem árt, ha esernyő, esőkabát is van nálunk. Néhol erős szél is előfordulhat. Reggel nyugaton és délkeleten foltokban pára, köd kialakulhat. +2 és -4 fok várható reggel, napközben pedig akár 15 fok is lehet.

Ami a belpolitikát illeti: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést fog folytatni Luís Filipe Tavaresszel, a Zöld-foki Köztársaság külügyekért és közösségekért felelős miniszterével, védelmi tárcavezetővel. Még a délelőtt folyamán Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Dejan Zidan, a szlovén nemzetgyűlés elnöke a szlovéniai Lendva után Felsőszölnökön folytatja határ menti találkozóját. A felek találkoznak a szlovén nemzetiség képviselőivel, majd 12.30-kor sajtótájékoztatót tartanak.

És ami pedig a külpolitikában várható: Barcelonában például sztrájkhullámot hirdettek a függetlenségi pártok – tiltakozásul a szakadár politikusok elleni perek miatt. Bécsben fog ülésezni az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ). Brüsszelben lesz egy konferencia, melynek címe a következő: Európa jövőjéről. Ezen felszólal mások mellett Jean-Claude Juncker is, migránssimogatásra biztosan lehet majd számítani. Szintén Brüsszelben fog tárgyalni Jeremy Corbyn, a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt elnöke. A szoci politikus az EB Brexit-ügyi főtárgyalójával, Michel Barnier-val fog megbeszéléseket folytatni.

Közben javában zajlik a jövő heti vietnami csúcs (Donald Trump amerikai elnök és az észak-koreai vezető, Kim Dzsongun közötti találkozó) előkészületei. Az izraeli miniszterelnök,  Benjámin Netanjahu telefonon fog tárgyalni az orosz elnökkel. A beszélgetés folyamán a felek megállapodnak abban, mikorra tűzzék ki Netanjahu eredetileg erre a napra tervezett moszkvai látogatását.

Tartsatok ma is velünk!

(Ezt a számot Dóri küldi nektek!) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére