Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiderült, miért nincsenek elõzetesben a Károli kollégiumát szándékosan felgyújtó kamaszok

Pörge Béla

2019.02.02. 09:36

Egy jogász szerint a fiatalokra nem fognak olyan hosszú börtönbüntetést kiszabni, ami indokolná az elõzetest, ezért védekezhetnek szabadlábon.

A Károli Gáspár Református Egyetem budapesti, Ráday utcai kollégiumában történt tűzért felelős kamaszok büntetésének várható tartama nem indokolja a letartóztatást, ezért védekezhetnek szabadlábon – magyarázta Borbély Zoltán jogász az M1 csatornán szombaton.

Emlékeztetett: a rendőrség közveszélyokozás miatt hallgatta ki a három fiút; és bár nem élet kioltását célozta a gyújtogatás, a közveszélyokozás a veszély tekintetében szándékosnak minősül.

Ez nagyon súlyos bűncselekmény, a fiatalok heccnek gondolták a tettüket, amelynek végül egy négygyerekes családapa esett áldozatul"

– fűzte hozzá.

Pénteken beszámoltunk róla, hogy szándékos gyújtogatás miatt égett ki a Károli Gáspár Református Egyetem fővárosi, a IX. kerületben található Ráday utcai kollégiuma. A tűz során egy ember életét vesztette. A reformátusokhoz tartozó kollégium újjáépítésére az eset után ígéretet tett Orbán Viktor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére