Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyiptomban likvidáltak pár tucat dzsihadistát

Bokor Gábor

2019.01.22. 12:41

Ma este nyugodtabban feküdhetnek le aludni az észak-afrikai országban.
KAIRÓ, 12:41

Ma este nyugodtabban feküdhetnek le aludni az észak-afrikai országban.

Az egyiptomi hadsereg kedden jelentette be, hogy legalább 59 feltételezett dzsihadistával végeztek az ország keleti részén fekvő Sínai-félszigeten. A közlemény szerint a műveletben a hadsereg hét katonát, köztük egy tisztet vesztett el.

A rajtaütések során őrizetbe vettek 142 fegyverest és bűnözőt. A hadsereg légicsapásaiban 56, fegyvereket és lőszert szállító járművet semmisítettek meg a Nyugati-sivatagban, a félsziget déli és északkeleti határterületén. A biztonsági erők pedig 242, a kormánykatonák ellen telepített robbanószerkezetet hatástalanítottak.

A Sínai-félsziget északi és középső részén 15 nagyon veszélyes terroristák megöltünk. Másutt, a szárazföldi erők 2. és 3. támaszpontjánál 44, pokolgépekkel felszerelkezett terroristával végeztünk"

– közölte Tamer al-Refai katonai szóvivő.

A hadsereg nem pontosította a műveletek időkeretét. A részletek hitelességét független forrásokból nem lehet ellenőrizni, mivel a Sínai-félszigetnek erre a területére korlátozott a belépés. Az egyiptomi kormány tavaly februárban az egész országra kiterjedő hadjáratot indított a terrorizmus felszámolására. A műveletekben kiemelt szerep jut a Sínai-félszigetnek, ahol az egyiptomi biztonsági erők évek óta harcolnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet helyi szárnya ellen. A harcokban katonák és rendőrök százai vesztették életüket. Az elmúlt év folyamán a szélsőségesek a civilekre is kiterjesztették támadásaikat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére