Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Indul az elnöki pozícióért a Trump halálával viccelõdõ demokrata politikus

Zelenka Dóra

2019.01.21. 17:08

Kamala Harris, Kalifornia demokrata szenátora bejelentette, hogy a párt negyedik nõi jelöltjeként indul 2020-ban az elnöki pozícióért.
WASHINGTON, 17:08

Kamala Harris, Kalifornia demokrata szenátora bejelentette, hogy a párt negyedik női jelöltjeként indul 2020-ban az elnöki pozícióért.

Az amerikai nép megérdemli, hogy valaki harcoljon értük, meghallja őket, törődjön velük és a saját érdekei elé helyezze őket"

– mondta, mikor bejelentette indulását.

A demokrata szenátor még tavaly volt a milliók által követett The Ellen Show vendége. A műsorban Ellen DeGeneres műsorvezetőtől azt a kérdést kapta, hogy inkább Trump elnökkel vagy Pence alelnökkel töltené el az idejét egy liftben. Magas intelligenciaszintjéről tanúbizonyságot téve a nő annyit válaszolt:

muszáj valamelyikünknek élve kijönnie onnan?

A szenátor válaszát természetesen "kötelező" tapsvihar fogadta.

Harris hangos képviselője volt a Brett Kavanaugh főbíró elleni hadjáratnak is.

Kamala Harris legfőbb témái között olyanok szerepelnek, mint az illegális bevándorlás támogatása, illetve az abortusz liberalizálása.

Az 54 éves politikus tamil és jamaicai felmenőkkel rendelkezik, így – fontos megjegyezni – ő az első fekete jelölt a 2020-as elnökségért folytatott versenyben. Mindezt igen komolyan is gondolja, a CNN-nek adott egyik interjújában elmondta: szerinte az USA megérett arra, hogy egy színes bőrű nő legyen az elnöke.

A Demokrata Párt az eddigi bejelentések alapján – történelmi rekordot jelentő – négy női jelöltet, köztük egy hindu képviselőnőt, valamint egy latinó képviselőt indít a 2020-as választáson.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére