Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már vádat is emeltek Macron korábbi testõre ellen

Zelenka Dóra

2019.01.19. 21:00

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

A francia elnök egykori testőre ellen diplomata-útlevelek jogosulatlan használata miatt emeltek vádat. Ezeket az okmányokat azért szokták kiadni, hogy a hivatalnokokat ne érje bántódás, amíg egy idegen országban tartózkodnak. Benalla ezeket az iratokat elvileg vissza kellett volna, hogy adja, miután menesztették, azonban a testőr rejtélyes módon visszaszerezte őket.

A gyanú szerint a 27 éves férfi augusztus és december között 20 alkalommal élt vissza az útlevéllel.

Benalla még decemberben, napokkal Macron előtt repült a közép-afrikai Csád Köztársaságba. A francia elnök egykori testőre az út alkalmával találkozott az ország elnökével és annak fivérével, aki pozíciója szerint az ország stratégiai tartalékait felügyeli. Idriss Déby, Csád elnöke számonkérte Macronon, hogy miért – az amúgy semmilyen hivatali posztot be nem töltő – Benalla ment tárgyalni, hiszen ő nem minősül hivatalos személynek.

Ahogyan arról már több ízben is beszámoltunk, Alexandre Benalla miatt sokszor kellett magyarázkodnia a francia elnöknek. A férfi Macron biztonsági főnöke volt még, amikor májusban olyan felvételek láttak napvilágot, amelyen rendőri azonosító nélkül, rohamsisakot viselve vert tüntetőket.

Benalla mindeközben azt állítja, jogszerűen dolgozott üzleti tanácsadóként. A férfi azt is elmondta, hogy a menesztés után ugyan visszaadta az okmányokat, de októberben egy elnökségi tisztségviselőtől visszakapta azokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére