Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Az õshonos kisebbségek is legyenek részei az Európai Unió átalakításának!"

Forisek Ádám

2019.01.14. 08:04

A FUEN számára idén a Minority SafePack kisebbségi polgári kezdeményezés kiemelt téma marad, az európai választási kampányban intenzívebbé válik a lobbi az európai fõvárosokban - mondta Vincze Loránt, a FUEN elnöke.

A FUEN kiemelten támogatja az őshonos közösségekből származó jelölteket, és azokban a régiókban, ahol a kisebbségi szervezetek nem tudnak saját jelöltet állítani, olyan pártok támogatását javasolja majd, amelyek elkötelezettek az európai kisebbségi törvény elfogadása mellett.

Vincze Loránt FUEN-elnök, az RMDSZ külügyi titkára elmondta:

közös érdek, hogy minél több, az őshonos kisebbségek mellett elkötelezett képviselő üljön majd az EP-ben, és a többségből származó képviselők közül is minél többen támogassák törekvéseinket.”

Vincze Loránt úgy fogalmazott: a FUEN rövid távú célja, hogy a következő Európai Bizottság a Minority SafePack nyomán vegye be programjába a jogalkotást az őshonos kisebbségek ügyében, és a biztosok között legyen egy személy, aki a nyelvi és kulturális sokszínűséggel foglalkozik.

A FUEN elnöke, az RMDSZ külügyi titkára úgy fogalmazott:

Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy az Európai Parlamentből befolyásoljuk a brüsszeli és strasbourgi politikát, és megváltoztassuk Európát."
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére