Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az olaszok csak kevesebb mint 20 százaléka nyitná meg az ország kikötõit a migránshajók elõtt

Horváth Tamás

2019.01.12. 21:30

A belügyminiszter, Matteo Salvini is határozottan ellenzi az enyhítést.

A Corriere della Sera című olasz napilap megrendelésére készített, a pénteki napon megjelent közvélemény-kutatásból kiderül, hogy az olasz állampolgárok mindösszesen 19 százaléka támogatja, hogy a kikötőket újra megnyissák az NGO-k – illegális bevándorlókat szállító – hajói előtt.

A válaszadóknak csak a 12 százaléka gondolja úgy, hogy a migránsokról való gondoskodás kötelessége annak az államnak, amelynek a vízi vagy szárazföldi határait elérik az illegális bevándorlók.

A migráció kérdése azonban nem csak a közvélemény-kutatókat és az átlagembereket foglalkoztatja Olaszországban: a kormányon belül éppen egy Máltán kikötött migránshajó okoz feszültséget, minekutána Giuseppe Conte miniszterelnök a Máltán partra szállt illegális bevándorlók közül a gyerekeket és a nőket befogadná, Matteo Salvini belügyminiszter azonban hallani sem akar az ötletről, ő továbbra is konzekvensen kitart amellett, hogy egy darab illegális migránst sem szabad beengedni Olaszországba.

Salvini: nem engedek be senkit Olaszországba

2019. január 9. 22:18 Az olasz belügyminiszter kijelentése miatt nézeteltérés alakult ki közte és a miniszterelnök között. Matteo Salvini a mai napon annak ellenére mondott nemet a Máltán partot ért menedékkérők befogadására, hogy Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a nők és gyerekek esetében jóváhagyását adta ehhez.

A Sea Watch és a Sea Eye elnevezésű NGO-hajók kálváriája miatt pedig az EU és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága helyezett nyomást Salvinire. Az említett két szervezet azt szeretné, hogy a belügyminiszter tegyen kivételt, és az eddig rendkívül sikeresen működő, megszigorított migrációs szabályok felrúgásával engedje meg, hogy a Soros Györgyhöz köthető migránshajók kiköthessenek az olasz partoknál.

A kikötők lezárása miatt három olasz nagyváros, Palermo, Firenze és Nápoly baloldali polgármesterei is folyamatosan sivalkodnak, de úgy tűnik, az emberek inkább Salvinivel értenek egyet: a fentebb említett kutatás eredményei mellett egy másik, ugyancsak friss felmérés szerint az olaszok

63 százaléka támogatja a jobboldali politikus migrációs politikáját, és teljes mellszélességgel csak 8 százalék áll ki a nyitott határok elve mellett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére