Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megerõsíti déli határainak védelmét Mexikó

Bertha László

2019.01.08. 19:01

Mintegy háromszázhetven határõrt küld a mexikói kormány az ország déli részére, õk a guatemalai-mexikói határsávot õrzik majd, ezen kívül megerõsítik a legális határátkelõhelyek õrizetét.
MEXIKÓVÁROS, 19:01

Mintegy háromszázhetven határőrt küld a mexikói kormány az ország déli részére, ők a guatemalai-mexikói határsávot őrzik majd, ezen kívül megerősítik a legális határátkelőhelyek őrizetét – jelentette be a mexikói belügyminiszter kedden.

Olga Sánchez Cordero szerint a rendelkezés célja, hogy az eddig ellenőrizetlen részeken se juthasson be az ország területére senki illegálisan.

A belügyminiszter hétfőn már bejelentette, hogy a Mexikó és Guatemala közötti tizenkét legális határátkelőhelyre is erősítést küldenek. A belügyminisztérium egyelőre nem közölt információt a tervezett intézkedés időpontjáról.

Jelenleg a bevándorlók ellenőrzés nélkül is átjuthatnak Mexikóba az országot Guatemalától elválasztó Usumacinta folyón keresztül. Októberben az Egyesült Államokba tartó több ezer közép-amerikai migráns egyszerűen megkerülte az Usumacinán átívelő hídon állomásozó határőröket, és a folyón kelt át Mexikóba – írja az MTI.

Az előző mexikói elnök, Enrique Pena Nieto tavaly októberben a migránskaraván mexikói határhoz érkezése kapcsán már hangsúlyozta, országa támogatja azokat, akik legálisan akarnak belépni területére, de megakadályozza az illegális határátlépést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére