Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

Sümeghi Lóránt

2018.11.13. 22:15

Egyre több segélykérés jut el a világsajtóhoz olyan nyugati nõktõl, akik néhány évvel ezelõtt úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Iszlám Állam nevû dzsihadista szervezethez, ám sanyarú sorsuk okán mostanra meggondolták magukat és haza szeretnének térni.

Pontosan így járt a londoni születésű, harmincas éveiben járó Reema Iqbal is, aki négy évvel ezelőtt Szíriába utazott két gyermekével annak érdekében, hogy feleségül menjen egy hírhedt terroristához, Celso Rodrigues Da Costához. Csakhogy az egyre fokozódó légicsapások akkora pusztítást végeztek az ISIS területén, hogy Iqbal kénytelen volt elmenekülni. A brit állampolgárt végül elfogták a szír hatóságok, jelenleg pedig egy őrzött menekültszállón van, ahonnan csak hatósági engedéllyel, kitoloncolás ürügyén távozhat majd Nagy-Britanniába, ahol börtönbüntetés vár majd rá.

Iqbal egy, a brit sajtónak adott interjúban elismerte, hogy nagyon hazatérne már, mert nem egészen azok a feltételek fogadták őt, amelyekről férje korábban beszélt neki. Elmondása szerint nemcsak az ottani egészségügyi állapotok azok, amelyek tarthatatlanok, hanem az étkezéssel kapcsolatban is csalódás érte őt:

hiányzik az angol gyorskaja, az ingyenes egészségügy és a barátaim. Hihetetlen, hogy az ember milyen könnyen, egy szempillantás alatt elveszítheti az életét." 

A dzsihadista feleség emellett elmondta azt is, hogy a nők kizárólag császármetszés keretében szülhetnek, mert férjeik "ezt preferálják". Hozzátette azt is, hogy a két kisgyermeke lelkileg teljesen tönkrement, ugyanis a légicsapások miatt már képtelenek nyugodtan elviselni a hangos zajokat. "Csak sírnak és elbújnak, ha csattanást vagy zörejt hallanak" – zárta szavait Iqbal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére