Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elmarad a forradalom, elkezdték legyártani az új Magyar Horgászkártyákat

888.hu

2018.11.13. 15:16

Elképesztõ indulatokat kavart eddig az új Magyar Horgászkártya ügye. Szeptember elsejétõl indult a regisztráció, azóta nagyjából százezren fizették be a pénzt, ám ezen kívül nem történt semmi. A különbözõ fórumokon és Facebook-csoportokban pedig már egyre többen lázadoztak az új rendszer ellen - pedig még be sem vezették. Az ok legfõképpen a késlekedés, ugyanis csak most kezdték el legyártani az új okmányokat. Az is problémás, hogy ezek nem fényképes igazolványok lesznek, vagyis személyi igazolványt még mindig kötelezõ lesz magunknál tartani a Magyar Horgászkártya mellett.

A horgászkártya kiváltása idén még csak opcionális, vagyis lehetőségünk van rá, 2019. január elsejével azonban már kötelező lesz.

A Mohosz egy csodálatosan hosszú és néhol irodalmi magasságokba emelkedő közleményben tudatta a hírt, hogy elkezdődött a kártyák legyártása. Ehhez – úgy tűnik – szükség volt egy tapasztalt sajtósra is, ugyanis a közleményben ilyen mondatok vannak:

A többlépcsős ellenőrzések, hitelesítések után mára elkészültek azok az alapadat-állományok, melyek segítségével az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.

megkezdhette a kártyatestek megszemélyesítését is."

Vagy esetleg a kártyák megzenésítését. Mindenesetre Béla bácsi, aki 60 éve lógatja a Dunába a taposott küszt, aligha fogja eldobni az agyát ilyen nyelvi képzettség láttán. A kevesebb néha több.

Jó hír, hogy heti 20 000 darab kártyát tudnak legyártani "a gyártási folyamat teljes felfutása után", ám rossz hír, hogy a Magyar Posta próbálja majd házhoz hozni azokat. Ez azt jelenti, hogy egyszerre kell majd kézbesíteni a Nemzeti Konzultációkat, a horgászkártyákat, a karácsonyi AliExpress-rendeléseket és az összes, ünnephez kötődő küldeményt. Lesz itt kavarodás, az biztos.

A közlemény szerint, amely a Mohosz honlapján olvasható, napi átlag 1500 új regisztráló van, ebből 600-an otthonról regelnek.

Akik 2018. december 4-ig regisztrálnak, azok nyereményjátékban vesznek részt. Bevallom, engem is ez csábított a korai regisztrációra. A fődíj egy Toyota RAV4 Hybrid személygépjármű, illetve egy kétszemélyes floridai horgászüdülés. Sajnos túl sokan regisztráltak, hogy valós esélyem legyen megnyerni, de azért hátha. Ha megnyerem, mindenképpen beszámolok róla, hogy jó sokan utáljanak.

A kártyákat 2019-től már az állami horgászjegy megvásárlásánál is használni kell.

A regisztráció, a Magyar Horgászkártya igénylése az erre a célra kialakított online regisztrációs felületen, a www.mohosz.hu oldalon érhető el. Az online regisztráció és igénylés elvégezhető bármely típusú elektronikus eszközről, és segítségül a személyes támogatás is lehetséges a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon. Az adminisztráció személyesen (offline) is elvégezhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a támogatást vállaló horgászszervezetnél. A regisztráció támogatását továbbra is biztosítja a bárki által elérhető telefonos információs ügyfélszolgálat is. Az ügyfélszolgálat munkanapokon 8:00-tól 16:30-ig hívható a +36 59 32 44 32 telefonszámon. Az online ügyfélszolgálat az e-mail-címen is várja a felmerülő kérdéseket.

A horgászkártyával kapcsolatos viták élét csökkentheti, hogy elkezdődik a nyomtatásuk és kézbesítésük, ám ezzel újabb viták is megjelenhetnek. A kézbesítés körüli bonyodalmakon kívül sokan jogosan elégedetlenek amiatt, hogy a horgászkártya nem lesz fényképes igazolvány. Emiatt pedig a horgászoknak ugyanúgy magukkal kell majd vinniük a személyi igazolványukat, mint eddig. A fogási naplóra pedig ugyanez vonatkozik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére