Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

Pörge Béla

2018.11.13. 14:13

Természetesen a megboldogult SZDSZ-rõl van szó! Mondják, hogy halottról vagy jót, vagy semmit: de az SZDSZ szelleme máig kísért, nézzük hát nyolc bûnüket!

1988. november 13-án alakult meg a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ).

A Kádár-rendszer demokratikus ellenzékének egyik szervezetéről volt szó ekkor, az 1990-es választásokon sokan még nem is tudták, valójában milyen pártra szavaztak. Korabeli szereplők elmondása alapján az első parlamenti választásokon sok olyan szavazója is volt az SZDSZ-nek, aki még nem nagyon tudta elkülöníteni őket az MDF-től, nem tudták, hogy mennyire internacionalista, nemzetellenes alakulatról van szó, mindössze a harcos antikommunista retorika győzte meg őket.

Erre jó bizonyíték a választási térképek tanulmányozása is, 1994-től rendre ugyanazokban a körzetekben volt erős az SZDSZ, persze folyamatosan romló eredményekkel. 1990-ben viszont több olyan helyen is nyertek, ahol később soha.

Aki előbb nem ébredt fel – bár volt rá alkalom elég, például a Demokratikus Charta aláírása –, annak 1994-ben biztossá vált, hogy mennyire hiteltelen pártról van szó. Persze ne felejtsük el a "négyigenes népszavazást" sem, ahol először mutatták ki foguk fehérjét.

Az addig antikommunista, vagy annak tűnő párt koalícióra lépett az MSZP-vel. Az MSZP Horn Gyula vezetésével akkor még tényleg vastagon utódpárt volt, tele egykori kommunistával. Ezekkel állt össze az állítólagosan antikommunista SZDSZ.

Elsőre nehéz kérdésnek tűnik, hogy mi volt a legrosszabb az 1990-től máig tartó időszakban a magyar politikai életben. Pedig a válasz egyszerű: a SZDSZ hatalomra kerülése.

Arra nincs módom és helyem, hogy az SZDSZ összes bűnét felsoroljam, így egy szubjektív és rövid lista következik!

1. A 2004-es kampány

Máig tartom, hogy jóérzésű ember olyan pártra nem szavaz, amelyik összekapcsolható a 2004-es magyarellenes kampánnyal. Számomra ez a legfőbb és legfontosabb töréspont a magyar politikában. 2004-ben az SZDSZ és az MSZP a határon túl élő magyarok ellen uszított, azzal kampányoltak, hogy nem jár állampolgárság az elszakított területen élő magyarságnak. Miért? Túl drága lenne, ők nem is magyarok, 23 millió román, stb. Ezt sem elfelejteni, sem elnézni nem szabad!

2. A megélhetési bűnözés fogalmának elterjesztése

Kuncze Gábor belügyminisztersége alatt (Jézusom, ilyen tényleg volt!) süllyedtünk arra a szintre, hogy bizonyos összeghatár alatt elnézték a lopást. Ennek károsságát nem is érdemes bővebben fejtegetni.

3. A rasszizmus kártyája

Bármi, ami segítette volna a cigányság felemelését, azzal halt el Magyarországon, hogy az SZDSZ és hozzájuk köthető emberek hatalmas rasszistázásba kezdtek. Hogy mást ne mondjak: "azért, mert cigány vagyok?".

4. A liberalizmus fogalmának lejáratása

Elég Kossuth Lajosra gondolni ahhoz, hogy tudjuk: önmagában a liberalizmus nem rossz dolog. A mai Magyarországon viszont a liberális ("libsi") kifejezés szitokszónak számít. Nem véletlenül, ez az SZDSZ munkásságának eredménye.

5. Demszky Gábor főpolgármestersége

Aki budapesti, az tudja, miről beszélek. 4-es metró, központi helyeken élő és verekedő hajléktalanok, mocsok.

6. Az egészségügy és az oktatás szétverése

Ehhez csak két nevet említenék: Horváth Ágnes és Magyar Bálint.

7. Hatalmas cinizmus 2006-ban

A gyurcsányi rendőrterrorból az SZDSZ is kivette a maga részét. Kuncze Gábor elképesztő cinizmussal beszélt azokról, akiket a Fidesz nagygyűlése után vertek szét a rendőrök, míg Demszky Gábor kitüntette Gergényi Pétert, Gyurcsány rendőrparancsnokát.

8. Uszítás az árpádsávos zászló és más magyar nemzeti jelképek ellen

Az SZDSZ és a hozzájuk köthető szellemi kör terméke a magyar nemzeti érzelmű emberek lenácizása, kigúnyolása. Ez a szokás sajnos nem pusztult ki az SZDSZ megszűnésével, bizonyos körökben máig tovább él a "szadesz" szellemisége. Nekik üzenjük: soha nem fogtok visszajönni!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére