Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyõzni kell az észtek ellen, hogy legyen miért számolgatni

Pörge Béla

2018.10.15. 18:15

Hétfõn este Tallinnban lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában.

Az első három forduló nem sikerült jól. Marco Rossi csapata tud küzdeni, a hozzáállással kevés a probléma, de az eredmények idegenben sehogy sem akarnak jönni. A védekezés megy, a támadás kevésbé.

Három meccsen három gólt kapott a magyar válogatott. Ez önmagában jól hangzik, jó eredmény lenne, csakhogy a mérleg másik nyelve már sokkal rosszabban mutat: három mérkőzésen kettő gólt lőttünk. Mindkettőt ugyanazon a meccsen (a görögök elleni hazai 2–1-es siker alkalmával), idegenben kétszer is gólképtelenek maradtunk. Ha ez így lesz hétfőn is, akkor legfeljebb arról folytathatunk számolgatást a továbbiakban, hogy kiesünk-e a D divízióba vagy sem.

Három forduló után ugyanis Finnország vezeti a csoportot, hibátlanul. A finnek három 1–0-s győzelemnek köszönhetően kerültek ilyen kényelmes pozícióba. A görögök hat pontot gyűjtöttek az eddigi három meccsükön, ellenünk egy győzelem és egy vereség a mérlegük, az észteket pedig 1–0-ra verték otthon. Itt érdemes megjegyezni, hogy a magyar-görög 2–1-es meccset leszámítva az összes eredmény 1–0 volt a csoportunkban.

A hétfői észtországi meccsen egy lehetősége van a magyar válogatottnak: nyerni kell.

Egy győzelemmel akár még a csoport megnyerése is összejöhet, viszont vereség esetén a kiesés elkerülése marad az egyetlen elérhető célunk. Egy döntetlen semmire nem lenne jó egyik csapatnak sem, legfeljebb az észteknek arra, hogy a matematikai esélyüket fenntartsák a bennmaradásra.

Bővebben kifejtve a számolgatást: ha sikerül megnyernünk zsinórban három meccset (ez egyébként elég nagy csoda lenne, valljuk be), akkor 12 ponttal fejeznénk be a küzdelmeket. Amennyiben a finnek nem szereznek legalább négy pontot a görögök ellen, úgy megnyerhetjük a csoportot, vagy pontelőnnyel, vagy jobb gólkülönbséggel. Ehhez "mindössze" három sima győzelem kéne három egyáltalán nem sima meccsen...

Rossi a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy tisztelnünk kell az észteket, mert a csoport másik két csapatának is sok gondot okoztak. Ebben mindenképpen igaza van, Andorra óta a magyar válogatott amúgy sem mehet biztosra senki ellen sem. Ezt az érzést növeli, hogy utoljára két éve, 2016. október 10-én nyert a magyar válogatott idegenben, akkor Lettországban sikerült győzni.

Rossi egyébként bízik Szalaiban, de elmondta, hogy néhány helyen változtat majd az athéni kezdőn. Kíváncsian várjuk, hogy mire mennek a fiúk Észtország ellen! A mérkőzést élőben közvetíti az M4.

10.15. 20:45, Tallinn: Észtország–Magyarország

10.15. 20:45, Tampere: Finnország–Görögország

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére