Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztria szerint sem emberi jog a migráció

Horváth Tamás

2018.10.10. 21:30

Az osztrák kormány szerdán bejelentette, hogy fenntartásokkal kíván élni az ENSZ globális migrációs csomagjának elfogadásával kapcsolatban.
BÉCS, 21:30

Az osztrák kormány szerdán bejelentette, hogy fenntartásokkal kíván élni az ENSZ globális migrációs csomagjának elfogadásával kapcsolatban. 

Nagyon kritikusan tekintünk egyes  pontokra, amelyeket az egyezménybe akarnak belefoglalni"

– jelentette ki az MTI szerint Sebastian Kurz osztrák kancellár Bécsben, anélkül, hogy megnevezte volna a paktum kifogásolt pontjait. 

A politikus úgy fogalmazott, hogy Ausztria nemzetközi jogilag kötelező érvényű fenntartással kíván élni a migrációs csomag azon pontjaival kapcsolatban, amelyeket elutasít. Mint mondta, kormánya még részletesen megvitatja, miként járjon el a kérdésben. 

A fenntartás olyan egyoldalú nyilatkozat, amellyel valamely állam egy szerződés aláírása, megerősítése, elfogadása, jóváhagyása vagy ahhoz történő csatlakozás során kifejezésre juttatja, hogy a szerződés bizonyos rendelkezéseinek jogi hatályát a reá való alkalmazásban kizárni vagy módosítani óhajtja.

Minden esetben olyan úton akarunk járni, amely továbbra is megőrzi Ausztria szuverenitását. Migrációs kérdésekben a továbbiakban is magunk akarunk dönteni"

– hangsúlyozta az osztrák kancellár.

Kurzhoz hasonló állásponton volt Heinz-Christian Strache szabadságpárti osztrák alkancellár is, aki úgy fogalmazott:

nem szeretném, ha a migráció alapvető emberi jog lenne. Minden országnak saját magának kell kézben tartania bevándorlási politikáját.” 

Majd hozzátette:

Ausztria még nem határozott arról, kilép-e az ENSZ globális migrációs csomagjának elfogadási folyamatából. Az erre vonatkozó vizsgálat még folyik.”

Ugyancsak szerdán a dán kormány kifejezésre juttatta, hogy számára is fontos, hogy az államok maguk dönthessenek bevándorlási politikájukról. Ugyanakkor a koppenhágai külügyminisztérium sem említette meg, hogy konkrétan a paktum mely pontjait tartják aggályosnak.

Eddig az Egyesült Államok és Magyarország lépett ki a migrációs csomag jóváhagyási folyamatából, és Lengyelország is fontolgatja, hogy így tesz.

Az ENSZ globális migrációs csomagját júliusban fogadta el a szervezet 193 tagállama az Egyesült Államok kivételével. A paktum, amelyet a tervek szerint idén decemberben fogadnak el – nem kötelező jelleggel – a marokkói Marrákesben, a migráció okait elemzi, valamint ajánlásokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy hogyan kell védelmezni a migránsokat vándorlásuk során, és hogyan kell integrálni őket a befogadó országokban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére