Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A katonáknak kell gondoskodniuk a megfelelõ öltözék beszerzésérõl a holland hadseregben

Horváth Tamás

2018.09.27. 15:55

Fejenként ezer eurót kapnak, hogy megvásárolják a norvégiai hadgyakorlathoz szükséges meleg ruhadarabokat.
AMSZTERDAM, 15:55

Fejenként ezer eurót kapnak, hogy megvásárolják a norvégiai hadgyakorlathoz szükséges meleg ruhadarabokat.

A holland hadsereg is képviselteti magát a NATO nagyszabású norvégiai hadgyakorlatán, mely október végén kezdődik. A Hollandiában naponta megjelenő újság, a De Telegraaf cikke szerint azonban a védelmi minisztérium súlyos mulasztást követett el.

Tudniillik az év ezen szakaszában bőven nulla fok alá süllyed a hőmérséklet a gyakorlat helyszínén, a minisztérium mégsem gondoskodott megfelelő mennyiségű és minőségű meleg ruhadarabok beszerzéséről, így ezt a katonáknak kell megtenniük.

Egyenként ezer eurót kapnak, hogy még a kiutazás előtt elvégezzék a szükséges bevásárlást.

Barbara Vessel holland védelmi miniszter az idő szűkével magyarázta az esetet. Korábban holland katonák Litvániában gyakorlatoztak, ahol az enyhe időjárás miatt nem volt szükségük a megszokott felszerelésükön kívül semmire, most azonban nincs elég idő arra, hogy a hadsereg beszállítója gondoskodjon az extrém körülmények miatt elengedhetetlen aláöltözetről.

A katonáinknak meg kellett volna kapniuk minden ruhadarabot, amire szükségük van. Ilyen mulasztás többet nem fordulhat elő"

– jelentette ki a miniszter.

Majd elmondta, hogy kizárólag az aláöltözékről van szó, egyenruhát és egyéb katonai felszereléseket természetesen nem kell vásárolniuk a harcosoknak.

Ez a mostani eset azért is furcsa, mert a holland hadsereg rendszeresen vesz részt hadgyakorlatokon a skandináv országban, így elvben tudniuk kellett volna, hogy milyen időjárási körülményekkel kell szembesülniük az október végén kezdődő NATO-gyakorlaton.

A Trident Juncture 18 elnevezésű, Közép-Norvégiában megrendezésre kerülő hadgyakorlaton várhatóan nagyjából 40 ezer NATO-katona fogja magát képviseltetni, ezzel a Trident Juncture 18 az elmúlt évek legnagyobb NATO-megmozdulása lesz.   

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére