Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

888.hu

2018.09.26. 06:38

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyûlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenõrzésû területekre.
NEW YORK, 06:38

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az – ukrán álláspont szerint – Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Kijelentette: jelentős szerepe lenne egy ENSZ felhatalmazású békefenntartó missziónak abban, hogy helyreállítsák Ukrajna szuverenitását és területi egységét. Sajnálattal szólt arról, hogy mindeddig nem teljesült a misszió Donyec-medencébe vezénylésére vonatkozó ukrán kérés. Mint mondta, Kijevben e kérés teljesítésére úgy tekintenek, mint az ENSZ cselekvési képességének próbájára egy konfliktushelyzetben – írja az MTI.

Az ukrán elnök egyben köszönetet mondott Franciaországnak, Németországnak és az Egyesült Államoknak a kezdeményezés nemzetközi támogatásának előmozdításáért.

Vlagyimir Putyin orosz elnök tavaly szeptemberben javasolta a kéksisakosok vezénylését a szakadár területek és az ukrán ellenőrzésű területek közti de facto határterületre, hogy szavatolják az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelő missziójának biztonságát. Egyúttal kikötötte, hogy ehhez a szeparatista, úgynevezett Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok hatóságainak beleegyezése is kell, valamint ki kell vonni az adott térségből a fegyvereket.

Kijev azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a kéksisakosok valódi mandátummal rendelkezzenek, szabad mozgással a Donyec-medence szakadár irányítású területeinek egészében, beleértve a hivatalos ukrán-orosz határterületet, hogy az EBESZ-megfigyelőkkel együtt ellenőrizhessék a fegyverzetszétválasztást, továbbá kutathassanak elrejtett nehézfegyverek után.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére