Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini: "Több gyerekre lenne szükség, és nem bevándorlókra"

Csordás Bettina

2018.09.16. 17:30

Matteo Salvini, Olaszország belügyminisztere egy határozott kijelentéssel bosszantotta fel Luxemburg külügyminiszterét.

Bécsben az európai migrációs válságról tartott konferencián Matteo Salvini kifejezte, hogy nem ért egyet azokkal az uniós politikusokkal, akik szerint bevándorlókra azért van szükség, mert Európa népessége egyre inkább elöregedik.

Én teljesen más állásponton vagyok”

– közölte az olasz belügyminiszter.  

Segítenünk kell az olaszoknak, hogy minél több gyereket vállaljanak, nem bevándorlókkal kell pótolni azok hiányát!”

– mondta Salvini.

Az olasz belügyminiszter láthatóan feldühítette a hozzá közel ülő Jean Asselbornt, Luxemburg külügyminiszterét, aki „blah, blah, blah” motyogásával fejezte ki nemtetszését Salvini felszólalására.

A 69 éves luxemburgi már 2004 óta hazája külügyminisztere, ezzel a leghosszabb ideje szolgálatot teljesítő külügyminiszter az Európai Unióban. Asselborn korábban már kritizálta a migrációellenes pártok politikáját, akik amiatt nem nyitják meg határaikat az arabul beszélő muszlim migránsok előtt, mert a „keresztény kultúrájukat védik”.

Salvini, látva Asselborn idegességét rátett még egy lapáttal, és a következőt mondta:

A luxemburgiaknak talán az ellenkezőjét kell tenniük, de az olasz embereknek segítenünk kell, hogy minél több gyereket vállaljanak, mint sem hogy a modern kori rabszolgákkal, Afrikából pótoljuk az itteni gyerekek hiányát."

Matteo Salvini megjegyzésére Asselborn dühösen reagált:

Luxemburg olaszok ezreit fogadta be, akik hazánkba bevándorlóként érkeztek, itt dolgoztak, hogy Olaszországban legyen pénze a gyerekeinek!"

Az erélyes összeszólalkozás csak a legutóbbi példája az EU-ban egyre növekvő zűrzavarnak és feszültségnek a migráció kérdéskörében.

A szuverenitásukat őrizni kívánó pártok egyre inkább erősödnek még az olyan országokban is, mint Ausztria, Olaszország és Lengyelország, így egyre nagyobb mértékű a hozzájárulás egy globális, bevándorlásellenes konszenzus kialakulásához.

(Breitbart)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére