Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így küzdenek a britek a kényszerházasság ellen

Bokor Gábor

2018.09.07. 22:00

A brit kormány azt tervezi, hogy a házasságkötéshez szükséges alsó korhatárt felemeli 18 évre; így akarják megelõzni, hogy egyre több fiatal kényszerházasság áldozata legyen.

A brit miniszterek elkezdtek komolyan aggódni amiatt, mert növekszik a kényszerházasságok száma a fiatalok körében. Egyre gyakrabban a szülők rendelik el, hogy a lányuk kihez menjen feleségül. Annak érdekében, hogy ezt visszaszorítsák, a legújabb tervük az, hogy a házasságkötés alsó korhatárát a jelenlegi 16-ról 18-ra emelik fel. Ebben az életkorban sem minősülnek felnőttnek a brit tinédzserek, ugyanis a szigetországban a 21. betöltött életéve után lesz valaki hivatalosan is nagykorú. 

Megjegyzik, hogy a külföldi gyökerű kisebbségeknél a kényszerházasság jelensége sokkal nagyobb mértékben van jelen. Susan Williams egyenlőségi és Sajid Javid belügyminiszter is azok között van, akik elutasítják a szerelem nélküli házasságkötés intézményét. 

A Times kiemeli, hogy az ázsiai gyökerű szigetlakóknál fordul elő ez leggyakrabban. 

A kormány azon van, hogy visszaszorítsuk a kényszerházasságot. Teljesen jogosan aggódunk emiatt"

– fogalmazott a brit parlamentben Williams. 

A hivatalos statisztikai adatok szerint csak tavaly összesen 1 200 ilyen esetet regisztráltak, azonban a valós szám ennél sokkal magasabb lehet, akár a fenti szám tízszerese is, ugyanis egy, az áldozatul esett nőknek, lányoknak létrehozott forródróton 13 ezer bejelentés érkezett. 

Arra az egyre népszerűbb gyakorlatra jelenleg nincs válasza a brit parlamentnek, hogy a fiatalokat gyakran külföldre utaztatják, hogy ott köttessék meg az ilyesfajta egybekelés, melyeket rendszerint az iskolai szünetre időzítenek a szülők. Érdekes adat, hogy az elmúlt három évben ez ügyből kifolyólag csupán 80 ember ellen emeltek vádat és csak hármójukat ítélték el. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére