Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rettegnek a dél-afrikai fehér farmerek, mert a feketék el akarják venni a földjeiket

Bokor Gábor

2018.08.17. 14:30

Nyilvánosságra hozták, mely földeket fogják elkobozni.

Az AfriForum nevű kisebbségi jogi csoport nyilvánosságra hozta azoknak a farmoknak és földeknek a listáját, melyek még a fehér farmerek tulajdonában vannak, de a dél-afrikai vezetés hamarosan rájuk teszi a kezét. A csoport állítása szerint a dél-afrikai vidékfejlesztési minisztériumtól kapták meg az adatokat, azonban az állami szerv ezt az információt egyelőre tagadja. 

A csoport összesen 195 eltulajdonításra szánt farm nevét közölte, majd hozzátették, hogy szívesen kapcsolatba lépnek a fehér földtulajdonosokkal, hogy közösen készüljenek fel arra az időre, mikor kompenzáció nélkül elveszik a földjüket. 

Bármit állít, akárhogy tagad a dél-afrikai vezetés, a dokumentum igaz állításokon alapul"

– közölték.

A mezőgazdasági szövetség, az AgriSA megjegyezte, hogy két tagjuk is rajta van a listán, akiket a támogatásukról biztosítottak. 

Bár több mint két évtizede véget ért az apartheid Dél-Afrikában, továbbra is komoly feszültséget okoz a lakosság körében, hogy a földek nagy része a fehér kisebbség kezében van. A kormány adatai szerint a magánkézben lévő földek csaknem háromnegyedének fehér bőrszínű a tulajdonosa. 

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az afrikai állam vezetése azt tervezi, hogy az alkotmány módosításával elveszi a fehér farmerek földjét. Ennek pedig az lesz a következménye, hogy rengetegen fognak éhezni. Cyril Ramaphosa elnök a héten jelentette be, hogy felgyorsítaná a fehérek által birtokolt földek elkobzását, hogy azt "visszaszolgáltassa” Dél-Afrika fekete lakosságának – mindezt persze a demokrácia nevében. 

Az országban egyre több erőszakos bűncselekmény történik, melyeknek fehér farmerek az elszenvedői. Az állam nemhogy nem védi meg a fehér polgárokat, de még segédkezik is azok meghurcolásában. A bűnügyi statisztikák szerint egy év alatt csaknem 638 támadás érte a fehér földművelőket az országban, összesen 74 embert gyilkoltak meg csak azért, mert fehér bőrszínű volt. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére