Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elkapták a kárpátaljai magyarok székháza elleni támadás szervezõjét

Forisek Ádám

2018.08.10. 10:52

Elõzetes letartóztatásba helyezték a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ellen február 27-én elkövetett robbantásos támadás feltételezett felbujtóját.

Előzetes letartóztatásba helyezték a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ellen február 27-én elkövetett robbantásos támadás feltételezett felbujtóját.

Mint ismert, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséget irodáját február 27-én felgyújtották.

Az eset után Magyarország azonnal Kárpátalja védelmére kelt: Orbán Viktor telefonon vette fel a kapcsolatot Dr. Brenzovics Lászlóval, a szövetség elnökével, és leszögezte, hogy a magyar kormány kész megadni minden támogatást a kárpátaljai magyaroknak, Szijjártó Péter pedig bekérette a külügyminisztériumba Ukrajna budapesti nagykövetét.

A Maszol pedig most arról ír, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai a Dnyipropetrovszk megyei ügyészség irányításával augusztus 8-án vették őrizetbe a KMKSZ-székház ellen elkövetett bűncselekmény szervezőjét.

A nemzetközi ellentétek szítására irányuló, különlegesen súlyos bűncselekmény felbujtásával gyanúsított 37 éves személyt a nyomozati bíró döntése alapján csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezték, óvadék ellenében történő szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

A támadás két feltételezett elkövetőjét még március elején fogták el a közép-ukrajnai Kropivnickij (korábban Kirovohrad) városban. A gyanúsítottakat Ungváron 60 napos előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, amelyet később további két hónapra meghosszabbítottak. A székházrobbantás ügyét a Kárpátalja megyei ügyészség terrorcselekménynek minősítette. A gyanúsítottak elfogásakor az ukrán hatóságok azt közölték, hogy a támadás felbujtója a Dnyeszter Menti Köztársaság területére menekült.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére