Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rossz hír az allergiásoknak: nõ a parlagfû pollenkoncentrációja

888.hu

2018.08.09. 06:15

Rossz hír az allergiásoknak: az elkövetkezõ napokban a parlagfû pollenszórása várhatóan országszerte fokozódik. Pénteken helyenként - elsõsorban Kaposvár és Kecskemét térségében - már nagyon magas pollenkoncentrációra lehet számítani.

Szigeti Tamás, az Országos Közegészségügyi Intézet Levegőhigiénés és Aerobiológiai Osztályának vezetője a hirado.hu megkeresésére elmondta, az elkövetkező napokban fokozódik a parlagfű pollenszórása. Az allergiásoknál intenzívebbé válhatnak az olyan tünetek, mint a tüsszögés, az orrfújás, az orrdugulás, a viszketés, a könnyezés, a fáradékonyság, de súlyosabb esetekben nehéz légzés is kialakulhat.

Érdemes betartani a szakorvosok tanácsait

Az osztályvezető megjegyezte, ezekben a kritikus napokban a legfontosabb az, hogy a betegek – akik eddig még nem tették meg – keressék fel kezelőorvosukat, és a megfelelő gyógyszeres kezelést minél hamarabb megkezdjék. A szakorvos több hasznos tanácsot is megfogalmazott az allergiások számára tüneteik enyhítése érdekében. Többek között ezekben a napokban, ha tehetik, kora reggel vagy késő este menjenek csak a szabadba, valamint éjjel szellőztessék ki a lakást, mivel az éjjeli órákban a parlagfű koncentrációja jóval alacsonyabb, mint nappal.

Esős időszakok esetén mindig csökken a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben. De egy hosszabb, aszályos időszak is csökkentheti a pollenterhelést. Az elmúlt hetek, hónapok enyhe, csapadékos időjárása ugyanis kedvezett a parlagfű növekedésének. Emiatt is jelent meg a szokottnál hamarabb a gyomnövény pollenje a levegőben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére