Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az iraki bíróságok 10 perces eljárásokban ítélik halálra a brit dzsihadistákat

Vincze Viktor Attila

2018.07.02. 15:05

Nem bánnak kesztyûs kézzel az iraki bíróságok az Iszlám Állam fogságba esett külföldi katonáival. A Daily Mail információi szerint az utóbbi idõben Irakban tíz-tizenöt perces gyorsított bírósági tárgyalásokon, szinte futószalagon ítélik el a fogságba esett külföldi - többek között brit - dzsihadistákat.

Nem bánnak kesztyűs kézzel az iraki bíróságok az Iszlám Állam fogságba esett külföldi katonáival. A Daily Mail információi szerint az utóbbi időben Irakban tíz-tizenöt perces gyorsított bírósági tárgyalásokon, szinte futószalagon ítélik el a fogságba esett külföldi – többek között brit – dzsihadistákat.

A Daily Mail megszólaltatta Abdul Sattar Beraqdar iraki bírót, aki megerősítette a lap információit, miszerint már több brit állampolgárt kivégeztek az Iszlám Állam harcosaiként elkövetett bűneikért, valamint számos brit állampolgárságú dzsihadista bűnelkövető kivégzése várható még Irakban.

A lap szerint Abdul Sattar Beraqdar nyilatkozata az első olyan, amely hivatalosan is elismerte, hogy Irakban több brit állampolgárságú dzsihadistát is elfogtak, fogva tartanak illetve, hogy közülük többeket kivégeztek vagy hamarosan ki fognak végezni. 

A brit lap szerint eddig csak sejteni lehetett, de most már biztosan tudható, hogy abból a közel ezer brit állampolgár közül, akik egykor az Iszlám Államhoz csatlakoztak, jelenleg többet is iraki börtönökben tartanak fogva.

Hivatalosan nincs információ arról, hogy hány brit útlevéllel rendelkező iszlám szélsőségest tartanak fogva iraki börtönökben, valamint arról sincs adat, hogy hányat végeztek ki közülük, illetve hányan számíthatnak még halálos ítéletre. 

A Daily Mail beszámolója szerint Irakban nem bánnak kesztyűs kézzel az Iszlám Állam egykori külföldi katonáival. Az iraki források szerint ennek megfelelően az Iszlám Állam oldalán harcoló brit fanatikusoknak a tárgyalásai tíz percig tartanak és halálos ítéletekkel végződnek.

A lapnak nyilatkozó bíró, Abdul Sattar Beraqdar szerint az iraki bíróságok szívességet tesznek Nagy-Britanniának azzal, hogy halálra ítélik azokat a terroristákat, akik brit útlevelek birtokosaiként fogtak el az iraki csatatereken. Beraqdar szerint ugyanis a szigorú iraki ítéletek jelentősen növelik a britek biztonságát. 

Az iraki hatóságok a Daily Mail stábját beengedték az egyik tárgyalási napra, ahol 9 gyanúsított ügyében összesen három óra alatt hozta meg a mindenkire nézve halálos ítéletét az iraki bíróság.

Az ítéletek meghozásában részt vevő egyik bíró a tárgyalást követően azt mondta a lap újságírójának, hogy az ítéletek azért is ilyen szigorúak, mert Iraknak nincs elegendő forrása arra, hogy az elítélteket börtönben tartsák.

A név nélkül idézett bíró még azt is elmondta, hogy a halálos ítéletek meghozatala azért is jó, mert így megakadályozható, hogy a szabadulásuk után újabb terrorcselekményeket követhessenek el az iszlám szélsőségesek.

Az Irakban halálra ítélt szélsőségesek és külföldi dzsihadisták számáról nincsenek pontos számok. A Daily Mail úgy tudja, hogy csak áprilisban több mint 300 külföldi állampolgárságú személyt – köztük 100 külföldi nőt – ítéltek halálra az iraki hatóságok az Iszlám Állammal való együttműködés miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére