Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nyugati szervek kiakadtak, hogy mégsem gyilkolták meg az újságírót

888.hu

2018.05.31. 09:01

A sajtószabadságért aggodalmaskodó újságírói szervezetek csalódottságuknak adtak hangot, amiért élve megúszta az orosz újságíró. Arra számítottak, hogy a meggyilkolása után oroszellenes propagandaírások tömkelegét tudják majd legyártani.

A történet mindenki számára ismerős. Adott egy Putyin-ellenes orosz újságíró, aki elmenekül Oroszországból a békés, demokratikus Ukrajnába, amely nem egy nyugati bábállam, hanem egy független, szuverén ország. Az "orosz" újságírót aztán a fogadott hazájában lelövik.

(Frissítés: Többen jogosan felhívtátok a figyelmemet, hogy a hírt mi is megírtuk. Ez igaz. Az MTI-re és a Reutersre hivatkozva, és semmiféle nagyobb következtetés levonására nem adtuk a fejünket, ellentétben a liberális álhírgyárakkal.)

Ennél a pontnál lendült működésbe a nyugati liberális propagandagépezet. Az asztalfiókokban tárolt narratívacsinálási útmutatót előkapva mindannyian megírták, hogy a gonosz Putyin végeztette ki a hős újságírót.

És mint annyiszor az elmúlt években, a valóság ismét két lábbal szállt bele a liberális újságírók arcába, kiderült, hogy az egész gyilkosság csak színjáték volt. Az ukrán titkosszolgálat (feltehetően nem saját maguk jutottak erre az elhatározásra) rendezte meg az egészet.

Ekkor a talaj-, ész- és hitelvesztett nyugati rettegők dörgedelmes közleményben tudatták a nagyvilággal, hogy:

az újságíró élete szent, velük nem szabad viccelni.

A Riporterek Határok Nélkül nevű "újságírói jogvédő szervezet" (valójában egy lobbicsoport)
elítélte Arkagyij Babcsenko orosz ellenzéki újságíró halálának a megrendezését.

Az újságíró újbóli megjelenése nagy megkönnyebbülés, de elszomorító, illetve sajnálatos az, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) játszadozott az igazsággal."

"Az RSF mélységes felháborodását fejezi ki, tudomást szerezve az ukrán titkosszolgálat manipulációjáról, amelyet egy információs háború részeként vetett be... Mindig nagyon veszélyes az, ha az államok tényekkel játszadoznak, kiváltképpen ha újságírókkal teszik ezt" – tette hozzá a párizsi székhelyű szervezet vezetője.

A kreatív ukrán titkos ügynökök egy videót is közzétettek arról, hogy miként fognak el egy állítólagos orosz megbízót. 

A legnagyobb és legbefolyásosabb nyugati lapok minden kritikai megjegyzés nélkül lehozták a világ legnagyobb kamutörténetét, senkinek sem jutott eszébe leellenőrizni az információkat.

Ez felvet egy-két kérdést:
  • A nyugati, liberális újságírók előfeltevéseiket, vízióikat, vágyaikat milyen mértékben szokták összekeverni a tényekkel?
  • Oroszországról vagy rosszat kell írni, vagy semmit?
  • Értesüléseiket csak akkor nem ellenőrzik, ha az találkozik a vágyaikkal?
  • Nem lehetséges-e, hogy a nyugati liberális mainstream sajtó a legnagyobb fakenews-gyár a világon?

Így próbálták meg felépíteni a "meggyilkolt" újságíró történetének narratíváját:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére