Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elkezdõdött Budapest legfinomabb fesztiválja

Horváth József György

2018.05.17. 15:29

Nemzetközi sztárséfek, a hazai gasztronómia legjobb éttermei, cukrászdái és pincészetei, valamint számos program vár a Gourmet Fesztivál látogatóira csütörtöktõl vasárnapig a Millenáris parkban. A rendezvény fõ témái idén a gombóc, a kaviár és a pezsgõ.

A csütörtök délután nyíló fesztiválon a magyar gasztronómia színe-java képviselteti magát, az érdeklődők így akár a hazai Michelin-csillagos éttermek fogásait is egy helyen végigkóstolhatják. A séfek idén olyan különlegességekkel is készülnek, mint az epres-rebarbarás túrógombóc, a csalános házi tészta, a rebarbarás képviselőfánk, a fehércsoki-gombóc citrusos karottával, a nyírségi gombócsaláta vagy a szilvás gombóc-kenyérfagylalt kombó – közölték az MTI-vel a szervezők.

A Gourmet Fesztivál kiemelt figyelmet szentel a Slow Food és Slow Wine kiállítóknak, akik a gasztroélvezetet a felelősséggel, fenntarthatósággal és természet tiszteletével kapcsolják össze, a GMO-mentes, helyhez kötődő, friss, adalékanyagmentes alapanyagokat, tradicionális termelési kultúrákat összekötve a modern gasztronómiai élménnyel. Lesz például olyan kiállító, akinél az all you can eat azt jelenti, hogy a szendvicsek ehető csomagolást kapnak.

A Gerbeaud idén ünnepli alapításának 160. évfordulóját, erre az alkalomra emlékeztet a különleges Gerbeaud 160 torta, amelynek legfontosabb alapanyaga egy különleges, kifejezetten a születésnapra készített Cacao Barry Or Noir 71,9 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé.

Az idei fesztivál nemzetközi "headlinere" Heinz Reitbauer, a világ tizedik legjobb éttermének választott, két Michelin-csillagos bécsi Steirereck tulajdonos-séfje. Budapestre érkeznek a varsói gasztroszcéna élvonalába tartozó, Bib Gourmand minősítést elnyert éttermek, de nemcsak a környező országok sztárséfjei látogatnak el a fesztiválra. A színpadon is fellép és exkluzív vacsorát is ad például Latin-Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler, aki a Noma társtulajdonosa, Claus Meyer által alapított La Paz-i Gustu étterem executive séfje volt ezidáig, jelenleg pedig egy új étterem nyitásán dolgozik.

Isztambul egyik legjobb étterme, a Neolokal executive séfje, Maksut Askar is tiszteletét teszi Budapesten. Õ a The Diners Club World's 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje, aki éttermével régi alapanyagokat hoz vissza éppen a török gasztroköztudatba, és újraértelmezi az anatóliai konyhát. Maksut Askar exkluzív vacsorát ad és a színpadon is fellép a Gourmet-n.

A Gourmet Fesztivál részletes programja IDE KATTINTVA olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére