Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szocik újra a saját farkukba harapnának

Bokor Gábor

2018.05.11. 07:00

Több MSZP-s is azon a véleményen van, hogy a párt elõtt nincs más út, mint egy komoly baloldali fordulat, amelyhez ismét Mesterházy Attilát állítanák csatasorba.

A kudarcos választási eredmény után több MSZP-s politikus is úgy érzi, a pártot csak az mentheti meg, ha még inkább balra tolódik. A Magyar Hírlap forrásai szerint az MSZP előtt nincs más út, mint egy baloldali fordulat, amit leginkább Mesterházy Attila vezetésével tartanak elképzelhetőnek.

A volt pártelnök neve – aki a 2014-es választási bukás után került parkolópályára – hivatalosan még nem merült fel, azonban úgy tudni, hogy ez is hamarosan megtörténik, a párton belül őt akarják a legtöbben, helyettesnek pedig Kunhalmi Ágnest szeretnék.

Az utódpárt kongresszusa júniusban választ új elnököt és elnökséget, a választások után elsőként a párt arcának, a szocialisták budapesti elnökének, Kunhalmi Ágnesnek a neve tűnt fel, aztán a régi-új frakcióvezetőé, Tóth Bertalané.

Érdekesség, hogy a versenybe Szanyi Tibor is beszállt.

Akik pár hete elhasaltak, ne akarjanak az MSZP vezetői lenni. Ajánlom magamat”

– mondta nem kis szerénységgel a pártját jelenleg Brüsszelben képviselő politikus.

A lap forrásai szerint az MSZP-ben sokan azt pedzegetik, nincs más lehetőségük, mint ráígérni a DK-ra és még egy nagy balkanyart végrehajtani. Amennyiben megvalósul a Mesterházy-Kunhalmi pártvezetés, akkor a fővárosi MSZP élére Molnár Zsolt kerülne, két helyettese Tüttő Kata és Horváth Csaba lenne a pletykák szerint.

A személyi kérdéseknél is nehezebb és bizonytalanabb az irányvonal, mindenekelőtt a Gyurcsányhoz, így a DK-hoz, a Párbeszédhez és a Jobbikhoz fűződő viszony. Kunhalmi afféle Gyurcsány-rajongóként újra egy nagy közös baloldali pártról álmodik"

– közölték az MSZP-s források.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére