Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A megegyezés határában állnak az olaszok

Bokor Gábor

2018.05.09. 16:00

A jelek szerint mégiscsak kész megegyezni a bevándorlásellenes Ligával az Öt Csillag Mozgalom, hogy elkerüljék a szakértõi kormány felállítását.
RÓMA, 16:00

A jelek szerint mégiscsak kész megegyezni a bevándorlásellenes Ligával az Öt Csillag Mozgalom, hogy elkerüljék a szakértői kormány felállítását.

Az Öt Csillag Mozgalom és a jobboldalt vezető Liga politikusai arra kérték Sergio Mattarella olasz államfőt, adjon nekik még 24 órát, hogy meg tudjanak egyezni. A politikusok el akarják kerülni, hogy az államfő egy ideiglenes szakértői kormányt állítson fel.

A két párt szerdai bejelentése arra utal, hogy minden erejükkel azon vannak, hogy a korábbi perlekedések ellenére ki tudjanak egyezni. A késedelem nem a bevándorlásellenes Ligán múlott, korábban ők többször is hangoztatták, hogy koalícióra lépnének az Öt Csillaggal.

Olaszországban március 4-én tartottak választásokat, ahol magasan a bevándorlást elutasító pártok szerezték meg a legtöbb szavazatot. A konfliktus abból fakad, hogy a Beppe Grillo által vezetett Öt Csillag Mozgalom nem hajlandó részt venni egy olyan koalícióban, melyben szerepet kap Silvio Berlusconi is, akinek pártja, a Forza Italia szoros kapcsolatban áll a Ligával.

Sergio Mattarella államfő hétfőn unta meg a pártok közötti viszálykodást: vagy bizalmat szavaznak a parlamenti pártok egy semleges kormánynak, vagy nyáron, legkésőbb ősszel új választások lesznek Olaszországban.

Nem lehet tovább várni, Olaszországnak teljes hatáskörű kormányra van szüksége"

fogalmazott hétfőn az államfő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére