Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Öt év alatt megduplázódott a radikális muszlimok száma Németországban

Forisek Ádám

2018.04.04. 08:28

Megállapítható, hogy soha ennyi radikális muszlim nem volt Németországban - és ezek csak azok, akiket a német hatóságok számontartanak.
BERLIN, 8:28

Megállapítható, hogy soha ennyi radikális muszlim nem volt Németországban – és ezek csak azok, akiket a német hatóságok számon tartanak.

A Deutsche Welle ír arról, hogy a német hatóságok immár 11 000 szalafista személyt tartanak nyilván. 2013-ban ez a szám mindössze 5 500 volt.

Az országban jelenleg mintegy ötmillió muzulmán él, ami azt jelenti, hogy a szalafisták jelenleg a németországi muszlimok 0,22 százalékát teszik ki. Nem tűnik túl nagy számnak, ám ettől függetlenül távolról sem elhanyagolható, ugyanis a biztonsági szolgálatok egyetértenek abban, hogy a szalafizmus jelenti az iszlám terrorizmushoz vezető utat.

A fundamentalista muszlimok terjeszkedése pedig elképesztően felgyorsult, főleg az olyan városokban, mint Berlin vagy Hamburg. Hamburgban például a nyilvántartott 798 szalafista közül 434-et minősítettek különösen veszélyes elemnek.

A szalafizmus keményvonalas irányzat, azaz szó szerint értelmezi a Koránt.

A német belső elhárítás (BfV) igazgatója, Hans-Georg Maassen szerint a németországi radikálisokat főleg interneten toborozzák, és ezért hihetetlenül nehéz a hatóságoknak ellenőrzésük alatt tartani a muszlimokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére