Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Morvai: megdöbbentõ, hogy a Jobbik elbagatellizálja a migráció veszélyeit

Sümeghi Lóránt

2018.03.09. 20:28

Morvai Krisztina európai parlamenti képviselõ közleményben fejtette ki álláspontját a Vona Gábor vezette párt elvtelen és magyarellenes irányváltásáról.

A párt korábbi államfőjelöltje a Jobbik és a kerítésbontó baloldal között létrejövő egyre szorosabb kapcsolatról elmondta: "akik ott voltak 2006. október 23-án, tudják, a Jobbik épp a könnygázfelhőben erősödött meg. Azt gondoltam, hogy a legmarkánsabb politikai erő lesz, amelyik szembeszáll ezzel a hazaáruló politikai erővel, Gyurcsánnyal és bandájával, most már az MSZP-vel és a DK-val." 

Budaházy: kizárt, hogy lesz Jobbik-kormány

1990 óta ez a legjobb kormány, amely Magyarországon volt – nyilatkozta a magát magyar hazafiként meghatározó Budaházy György a Figyelőnek adott exkluzív interjújában.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kifejtette, egyik párt sem kért soha bocsánatot az eseményekért, és 2002 és 2010 között minden hazafias jellegű tüntetést könnygázzal és brutalitással fojtottak el. Az EP-képviselő elkeserítőnek nevezte, hogy

Mirkóczki Ádám egy nappal korábbi nyilatkozatából az derül ki, hogy gyakorlatilag a jobbikos szavazókat az MSZP és a DK jelöltjeire való szavazásra biztatják, illetve megkezdik a tárgyalásokat az LMP-vel."

Úgy vélte, ha a Jobbik kormányváltást akart volna, akkor az eredeti úton kellett volna továbbhaladni. Emlékeztetett: mikor 2009-ben az 1,5 százalék után 15 százalékos áttörést ért el a párt, akkor radikális nemzeti programot képviselt:

  • a magyar föld védelmét,
  • a magyar kisgazdák és kisvállalkozók,
  • valamint a munkavállalók védelmét,
  • és az elszakított területen élő emberek melletti határozottabb kiállást.

Novák Előd: Öngólt rúgott Vona azzal, hogy Bécs miatt támadta a Fideszt

Novák Előd a közösségi médiában fejtette ki a véleményét arról a már-már nevetséges mértékű elvtelenségről és köpönyegforgatásról, amelyet Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke megenged magának.

A Mirkóczki-interjúban volt egy másik megdöbbentő tény, mégpedig az, hogy bagatellizálják a migráció veszélyeit – fogalmazott az EP-képviselő. Kiemelte:

a Jobbik most azt mondja, Magyarország nem alkalmas arra, hogy megvédje magát a migrációtól, és azt hangoztatja, hogy a migráció kérdéseit megoldani csak globálisan lehet. Vagyis a Jobbik az ENSZ-szel és az unióval összefogva végrehajtaná a tervet, amely folytatná Európa tönkretételét, a folyamatos betelepítést."

Ha a Jobbik szivárványkoalícióra lép a migránspárti erőkkel, nem fognak tudni ellenállni az unió nyomásának – tette hozzá.

Nincs egyedül a véleményével

Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik korábbi európai parlamenti képviselője szerdán közösségi oldalán azt írta

nincs helye semmilyen együttműködésnek a szemkilövetőkkel, illetve bevándorláspártiakkal. Ezt semmilyen cél nem igazolhatja. Ez a nemzeti minimum."

Az egykori jobbikos országgyűlési képviselő, Novák Előd szintén közzé tett egy bejegyzést, melyben kijelenti: annak kell elhagynia a Jobbikot, aki nem hű az Alapító Nyilatkozatunkhoz.

Alapítson új pártot az, aki új utakra akar lépni! Én maradnék a réginél, mellyel már 21%-os eredményt elértünk az elvek-célok feladása nélkül is 2014-ben"

– írta Novák Előd.

Mint ismert, az utóbbi időben több helyi szervezet fel is oszlatta magát. Januárban a jobbik egri szervezetét hagyták ott többen is. Zalaegerszegen maguktól álltak fel a Jobbik helyi vezetői, mert úgy vélték: Vona Gábor irányvonala erkölcsileg vállalhatatlan lett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére