Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini: a gyõztes jobboldalnak joga és kötelessége kormányozni

Bertha László

2018.03.05. 14:05

A vasárnapi olaszországi választásokon gyõztes jobboldali koalíciónak "joga és kötelessége kormányozni", az Északi Liga pedig kész meghatározni ennek irányát - jelentette ki Matteo Salvini, a bevándorlásellenes jobboldali tömörülés vezetõje.
RÓMA, 14:05

A vasárnapi olaszországi választásokon győztes jobboldali koalíciónak „joga és kötelessége kormányozni”, az Északi Liga pedig kész meghatározni ennek irányát – jelentette ki Matteo Salvini, a bevándorlásellenes jobboldali tömörülés vezetője.

Olaszok millió bízták meg az Északi Ligát azzal, hogy „megszabadítsa őket a bizonytalanságtól és az instabilitástól”, illetve felelősségre vonja Matteo Renzi korábbi kormányfőt és Brüsszelt – hangsúlyozta Salvini.

Olaszországról az olaszok döntenek. Nem Berlin, nem Párizs, nem Brüsszel és nem is a pénzpiacok”

– szögezte le a pártvezér.

A Silvio Berlusconi vezette jobboldali pártszövetség a szavazatok 37 százalékát szerezte meg a választásokon. A dél-olaszországi szavazatokra is számító, ezért a koalícióban magát pusztán Ligának nevező Északi Liga kapta a legnagyobb támogatást (csaknem 18 százalékot), mintegy 4 százalékponttal megelőzve Berlusconi pártját, a Forza Italiát. A két párt erőviszonyától függhet a miniszterelnök-jelölt személye.

Az Északi Liga vezetője elmondta, hogy pártja és a jobboldali szövetség kivételes győzelmet aratott, amely büszkeséggel, örömmel és felelősséggel tölti el.

A római parlament legnagyobb önálló pártja a csaknem végleges eredmények szerint a Luigi Di Maio vezette populista Öt Csillag Mozgalom (M5S) lesz, amelynek a szavazatok több mint 32 százalékát sikerült megszereznie. Salvini aláhúzta, hogy nem hajlandó egyezkedni a szintén populista és euroszkeptikus Öt Csillag Mozgalommal – írja az MTI. A piacokat és a gazdasági szakértőket természetesen most is aggodalommal tölti el a választások végeredménye.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére