Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Õrizetbe vették a KMKSZ-székház korábbi felgyújtásával meggyanúsított férfiakat

Vincze Viktor Attila

2018.02.27. 16:30

A lengyel belbiztonsági ügynökség (ABW) most számolt be arról, hogy már a múlt héten õrizetbe vették a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székházának február eleji felgyújtási kísérletével gyanúsított három férfit, akik a Falanga nevû szélsõjobboldali szervezet tagjai.
VARSÓ, 16:30

A lengyel belbiztonsági ügynökség (ABW) most számolt be arról, hogy már a múlt héten őrizetbe vették a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székházának február eleji felgyújtási kísérletével gyanúsított három férfit, akik a Falanga nevű szélsőjobboldali szervezet tagjai.

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója február 21-én arról számolt be, hogy az ukrán hatóságok azonosítottak két lengyel állampolgárt, Adrian M.-et és Tomasz Sz.-t, akik február 4-én megpróbálták felgyújtani a KMKSZ épületét.

Moszkal beszámolt arról is, hogy a két férfi a Falanga nevű radikális szélsőjobboldali szervezet tagja.

Most pedig a lengyel titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter szóvivője, Stanislaw Zaryn a PAP hírügynökséggel azt közölte, hogy:

Az ABW nyomozást folytat Adrian M. és Tomasz Sz. ügyében."

Zaryn beszámolt egy harmadik, Moszkal által nem említett gyanúsítottról, Michal P.-ről is.

Elmondta továbbá, hogy két gyanúsított esetében három hónapos letartóztatást rendeltek el, a harmadikat szabadlábra helyezték, rendőrségi felügyelet alatt van.

Zaryn tájékoztatása szerint a gyanúsítottakat még Moszkal múlt heti közleménye előtt vették őrizetbe. Az ABW nemzetközi együttműködés keretében, a partnerszolgálatokkal együtt hajtotta végre február 21-22-ei akcióját.

Mint ismeretes, kedd hajnalban újabb támadás érte a KMKSZ székházát, ismeretlen elkövetők betörték az épület ablakát, és robbanószerkezetet vagy gyújtópalackot dobtak a belsejébe. A keletkezett tűzben teljesen megsemmisült az iroda három földszinti helyisége. Hennagyij Moszkal ezt követően meggyőződését fejezte ki, hogy e támadás mögött az orosz titkosszolgálatok állnak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére