Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Éhségsztrájkolnak az embertelen bánásmód miatt a fogva tartott migránsok

Bokor Gábor

2018.02.23. 13:58

A Yarl's Wood nõi migránstábor lakói úgy döntöttek, hogy éhségsztrájkba kezdenek, ugyanis nem tudják meddig lesznek fogva tartva, valamint nincsenek megelégedve az életkörülményeikkel.
BEDFORD, 13:58

A Yarl's Wood női migránstábor lakói úgy döntöttek, hogy éhségsztrájkba kezdenek, ugyanis nem tudják meddig lesznek fogva tartva, valamint nincsenek megelégedve az életkörülményeikkel.

Az Anglia középső részén található Yarl's Wood női tábor fogvatartottjai közül százan úgy döntöttek, hogy éhségsztrájkba kezdenek, mivel szerintük embertelen körülmények között tartják fogva őket. Szerdán már tüntetést is tartottak a szélsőségesen migránspárti britek, hogy a belügyminisztériumnál elérjék, minél hamarabb döntsenek a sorsukról, maradhatnak-e a szigetországban.

Elmondásuk szerint a várakozás idegőrlő, ami mentálisan kikészíti őket.

Már nem is gondolok a külvilágra. Bezártak ide és az intézmény nem adja meg azt az egészségügyi színvonalat, ami jár nekem"

– mondta egyikük.

Diane Abbott, munkáspárti árnyék-belügyminiszter pénteken fog ellátogatni a bevándorlási központba, hogy enyhítse a feszültséget. Elmondása szerint nem helyénvaló, hogy egy migránst – amíg lefolytatják a menekültügyi eljárását – akár egy évig is fogva tartanak. Az éhségsztrájkolók egy közleményt is kiadtak, amiben kritizálták a belügyminisztériumot, mivel túlterheltség miatt nem tudnak időben döntést hozni.

A Yarl's Woodhoz hasonló táborokba általában akkor küldi a bevándorlási hivatal a migránsokat, ha a kormány meg akarja állapítani róluk, hogy honnan és miért mentek Nagy-Britanniába. Ez az eljárás azonban viszonylag hosszú ideig tart.

Úgy érzem, jogtalanul tartanak fogva és ez mentálisan kikészít, hiszen nem kapok semmiféle pszichológiai segítséget. Megpróbáltam beszélni egy pszichológussal, azonban nem segített az állapotomon"

– mondta az egyik algériai migráns.

Egy másik, kenyai bevándorló arra panaszkodott, hogy az ételektől rosszul lett, ezért abbahagyta az étkezéseket és tíz kilót fogyott.

Az egészségem kevésbé fontos, mint a bevándorlásom indoka?"

– kérdezte.

A brit törvények szerint nincs időkorláthoz kötve az, hogy a belügyminisztériumnak milyen gyorsan kell döntenie egy esetleges kitoloncolásról vagy befogadásról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére