Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint kétszázezer illegális bevándorló érkezett az Európai Unió területére tavaly

Tóth Dalma

2018.02.20. 22:58

A Frontex uniós határvédelmi ügynökség keddi jelentése szerint 2017-ben összesen 205 ezer migráns lépett be illegálisan az Európai Unió területére.
VARSÓ, 22:58

A Frontex uniós határvédelmi ügynökség keddi jelentése szerint 2017-ben összesen 205 ezer migráns lépett be illegálisan az Európai Unió területére.

A migrációs válság tetőpontjában, 2015-ben 1,8 millió migráns érkezett illegálisan Európába. Ez a szám tavaly 511 ezer volt, idén pedig 205 ezer, azaz 60 százalékkal esett vissza az illegális határátlépők száma, de ez az arány még mindig nagyon magas — írja a Kronen Zeitung.

Leginkább a Törökországból Görögországba érkező migránsok száma csappant meg. Ez annak is köszönhető, hogy az EU 2016 márciusában migrációs paktumot kötött Törökországgal.

Nyár óta lassan, de csökkent Líbiából a Földközi-tengeren keresztül Olaszországba érkező migránsok száma is. Azonban még így is legalább 120 ezer illegális bevándorló használta ezt az útvonalat. Rossz hír viszont, hogy eközben megugrott a Spanyolországba érkező illegális határátlépők száma.

Spanyolország nagy nyomás alatt áll — közölte Fabrice Leggeri, a Frontex igazgatója.

A migránsok fő célpontjai leginkább Németország és Ausztria, ezért Bajorország és Ausztria úgy döntött, hogy továbbra is fenntartják a határellenőrzést. Mindez májusig biztosan így lesz, utána az Európai Bizottságnak is bele kell egyeznie a határellenőrzés meghosszabbításába.

Ameddig Európa külső határai nem állnak hatékony védelem alatt, addig a belső határok ellenőrzésének folytatódnia kell, felelőtlenség lenne felfüggeszteni májusban az ellenőrzéseket — mondta Herbert Kickl osztrák belügyminiszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére