Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezt a telet is túléltük - folytatódik a magyar foci!

Pörge Béla

2018.02.19. 14:28

A héten végre újra mehetünk meccsre, elõbb a Magyar Kupa, majd a hétvégén az NB I. és az NB II. is folytatódik. Nézzük, milyen fontosabb változások történtek a téli átigazolási idõszakban!

Február 20-án előbb a Magyar Kupa, majd 24-én az NB I., 25-én pedig az NB II. folytatódik. Sűrű hét lesz ez, régóta vártuk már, hogy tétmeccseken láthassuk a magyar csapatokat. Kedden öt, szerdán három párharc lesz a kupában, szombaton az első osztályban, vasárnap a másodosztályban kerül sor teljes fordulóra. Az NB III-ra még várni kell egy hetet.

A csapatok kerete nem változott annyit, mint nyáron, de ez természetes, télen nehezebben váltanak klubot a játékosok.

A legnagyobb mozgás a Videotonnál és a Mezőkövesdnél volt, míg a legkevésbé a Debrecen, az Újpest és a Paks kerete változott, de nagyjából a fél NB I-ben csak kisebb változások történtek.

A Videotoné talán a legnagyobb fogás, hazahozták a régóta külföldön focizó Huszti Szabolcsot. Bár Huszti jó ideje nem volt szem előtt az átlagnézőknek – főleg, amióta a válogatottságot is lemondta –, de a Fradiból és a Bundesligából emlékezhetünk a tudására, vélhetően a Videotonban is fog még villantani ezt-azt.

Érdekesség, hogy a Balmazújváros leigazolta Rudolf Gergelyt, aki évekkel ezelőtt az NB I-ben és a válogatottban is jól szerepelt, azonban jó ideje nem alkotott maradandót még az NB II-ben sem.

A Vasas az NB I-ben jól csengő nevű magyar játékosokat igazolt, kérdéses, hogy ezzel mire mennek, ahogyan az is érdekes, hogy a Fradinál nem volt komolyabb változás, pedig rendszeresen dobtak be nagyobb neveket a sajtóban. Nagy Dominik hazatérése ennek ellenére erősítés lehet.

Az Újpest elengedte Angelovot, az ő leigazolását azóta nem értem, amióta idekerült, mindenesetre nem tűnik nagy veszteségnek. Igaz, nagyobb név nem is megy a lilákhoz, így érdekes lesz a tavasz ott is.

A bennmaradásért folytatott küzdelemben sokat érhet a Felcsútnak a Fehérvárról kölcsönbe érkező Henty, rajta kívül három külföldit igazolt a PAFC. Szintén erősíteni próbált a Mezőkövesd, hét játékost is igazoltak, közülük Bognár István mindenképp jól hangzik, a többiekről egyelőre nehéz sokat mondani. Mindenesetre a távozók között nincsenek nagy nevek, így a harc éles lehet az NB I-ért.

A Haladás a szlovák Michal Hipp edző érkezése után ráállt a "csehszlovák" vonalra. Igazoltak egy felvidéki magyart (Mészáros Karolt, bár ő kölcsönben már ott volt Szombathelyen), egy szlovákot (Kristian Kolcakot) és egy csehet (Michael Rabusicot).

Emlékeztetőül: a tabellát a Ferencváros vezeti 41 ponttal, őket követi a Videoton 38-cal. A dobogóra 31 ponttal még a Debrecen fért fel, a Lokit a Honvéd követi három ponttal lemaradva.

A középmezőnyt az Újpest vezeti 26 ponttal, mögöttük szoros a mezőny, a Diósgyőr 25, a Paks 24, míg a Puskás Akadémia 23 pontot gyűjtött, de a Vasas sincs nagyon lemaradva a 21 pontjával.

Az angyalföldieknek már nem árt hátra is figyelniük, a Haladásnak 20, a Balmazújvárosnak 19 pontja van, utóbbi csapat már kieső. A Mezőkövesd kicsit lemaradva, 16 ponttal a sereghajtó.

Röviden az NB II-ről

A másodosztályban a két éllovasnál történt a két legérdekesebb változás, Thiam elhagyta az MTK-t, míg a Kisvárda leigazolta Marek Strestiket. A feljutásért vívott harc szinte eldőlni látszik már féltávnál is, az MTK 52 pontot szerzett eddig, a Kisvárda 47-et, míg a harmadik Békéscsaba csak 37-et. Az, hogy az MTK bajnokként jut-e vissza vagy másodikként, még nyitott kérdés, de nagyon meglepő lenne, ha nem a kék-fehérek és a várdaiak jutnának fel. A kiesés még nagyon nyitott, a Sopron jelenleg nagy bajban van a 12 pontjával, viszont a 19. Csákvárnak 18 pontja van, a 14. ZTE-nek pedig 23. Összesen tehát hat csapat áll öt ponton belül, izgalmas tavasz elé nézünk tehát.

Mi vár ránk a héten?

02.20.  Magyar Kupa

14:00   Nagykanizsa - Békéscsaba    
16:00   Zalaegerszeg - Puskás Akadémia    
17:00   Debreceni VSC - Dorog    
18:00   Diósgyőri VTK - Vác    
18:00   Újpest - Paks

02.21. Magyar Kupa

16:00   Győri ETO - Balmazújváros    
17:00   MTK Budapest - Sényő    
18:00   BFC Siófok - Honvéd FC

02.24. NB I.

17:00   Debreceni VSC - Balmazújváros  
17:00   Mezőkövesd - Puskás Akadémia  
17:00   Paks - Diósgyőri VTK  
17:00   Újpest - Haladás  
17:00   Videoton - Vasas  
19:30   Ferencvárosi TC - Honvéd FC

02.25. NB II.

14:00   Dorog - Budaörs    
14:00   Kazincbarcika - Szolnok    
14:00   Mosonmagyaróvári TE - Csákvár    
14:00   Soproni VSE - Cegléd    
14:00   Soroksár - Budafok    
14:00   Szeged - Vác    
15:00   MTK Budapest - Békéscsaba    
17:00   Győri ETO - BFC Siófok    
17:00   Nyíregyháza Spartacus FC - Gyirmót    
17:00   Zalaegerszeg - Kisvárda

Hajrá magyar foci!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére