Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem vicc: Czeglédy Csaba indul a választásokon

Horváth József György

2018.02.17. 14:08

A szoci politikus, aki bûnszervezetben, különösen jelentõs értékben elkövetett költségvetési csalás gyanújával éppen elõzetesben ül, elindul a választásokon. Szürrealitás a köbön.

Korábban az MSZP környékéről érkeztek olyan hírek, hogy a párt indítaná a börtönben ülő Czeglédyt. Ezt most mind a szocialista párt, mind a DK cáfolja. A Pesti Srácok azonban kiszúrta, hogy a híresztelések mégsem alaptalanok, hiszen Czeglédy már hirdeti is magát a neten a hozzá köthető portálokon.

A nyugat.hu portált megnyitva a fejlécen látható Czeglédy politikai hirdetése, melyben a választók támogatását kéri, hogy képviselő lehessen.

Czeglédy, mint bemutatkozójában írja, azért kéri az emberek segítségét, mert "FOGSÁGBAN TARTJA A HATALOM"!

Czeglédy, akinek ügyében 6 milliárd eltűnt adóforint után nyomoz a rendőrség nevetséges öntömjénezésében a következőket írja:

"Ígéretemet mindig betartottam. Elérhető voltam, mindenkinek segítettem, a rászorulókra külön odafigyeltem: minden évben tűzifát, meleg ételt osztottam, tanszercsomagot, karácsonyfát ajándékoztam, szociális támogatást adtam, segítettem a lakhatásban, ügyvédként jogsegélyt nyújtottam."

De az egészen szívszorító rész csak most jön:

Ezeket a sorokat most a szegedi börtönben vetem papírra. Családomtól elragadva, itt tart fogságban az a korrupt hatalom, amelynek az elmúlt években rengeteg borsot törtem az orra alá, és amely hatalom bűncselekmény elkövetésétől sem riad vissza, hogy elhallgattassa az ellenzéki hangokat."

Czeglédy irományában úgy véli, hogy egy országgyűlési képviselőjelöltet nem lehet előzetesben tartani. Ergo: ezt az egész kis kampányát arra akarja felhasználni, hogy szabadulhasson. Úgy tűnik, hogy a mentelmi jogra fáj a foga.

A hirdetésből kiderül, hogy Czeglédy végül egyik baloldali párt színeiben sem indul, mert "nem akarja politikai támadásoknak kitenni őket", ezért független jelöltként próbál bejutni a parlamentbe.

Az úgynevezett iskolaszövetkezet ügyben tavaly júniusban történtek meg az első letartóztatások – többéves nyomozás után –, amelyet újabbak követtek. Jelenleg 16 főt gyanúsítanak, köztük iskolaszövetkezetei vezetőket, akik a gyanú szerint csak a nevüket adták és strómanként működtek Czeglédy alatt, továbbá a Human Operator Zrt. több alkalmazottját, irodavezetőjét, könyvelőjét, akik a gyanú szerint aktívan közreműködtek az ügyletek lebonyolításában. Jelenleg heten vannak előzetes letartóztatásban és kilencen házi őrizetben. Czeglédy előzetes letartóztatása március 14-én jár le, akkor kell dönteni az esetleges meghosszabbításról, vagy annak megszüntetéséről.

(Pesti Srácok)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére