Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Bokor Gábor

2018.02.14. 19:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei.
Õ lesz az új budapesti amerikai nagykövet

Kedden hivatalossá vált, hogy David Cornstein lesz az új nagykövet, ezzel pedig újabb pofont kapott a hazai ellenzék, ugyanis véget érni látszik a goodfriendi örökség. Donald Trump nem egy hivatásos demokráciaféltőt küld Budapestre, hanem Orbán Viktor volt tanácsadójának, Arthur Finkelsteinnek a barátját. Cornstein New York-i kereskedő és üzletember, nagyszülei apai ágon Oroszországból, anyai ágon pedig Magyarországról emigráltak az USA-ba.

Karácsony mindig elárulta a társait

Karácsony Gergely már szinte az összes baloldali pártban megfordult, de ehhez hosszú utat járt be. Kezdetben a Gyurcsány-kormánnyal működött együtt, majd átpártolt az LMP-hez, őket otthagyva a Bajnai-féle Együtt-PM-nél tevékenykedett, majd a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjéből az MSZP miniszterelnök-jelöltjévé avanzsálódott. A politikus Gyurcsánytól kezdve a liberális pártokon át jutott most a szocialistákig. Karácsony 2014-ben viszont azért hagyta ott az LMP-t, hogy újra összefoghasson a szocialistákkal és megcsinálják az Együtt 2014-et Bajnai vezetésével. Vagyis ugyanazokkal a szocikkal, akiket annyiszor szidott az elmúlt években, és akiket elvileg utált. 2014-ben Zugló polgármesterévé választották. Kampányát olyan "jeles személyiségek" támogatták, mint Gotti, a rapper, aki azóta bűnszervezetben elkövetett hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt került bíróság elé. Egy ideig úgy tűnt, hogy Botka László lesz a baloldal új arca, de Karácsonynak sikerült megfúrnia őt, és így ő lett az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely mögött hemzsegnek a Soros Györgyhöz közvetlenül vagy közvetve köthető személyek is, például Bojár Gábor, Bozóki András vagy Kincses Gyula.

"Az OLAF alapítson pártot, ha bele akar avatkozni a választás eredményébe"

Szerdán kezdődött Visegrádon a Fidesz és a KDNP közös frakcióülése, amely várhatóan két napig tart majd. Gulyás Gergely elmondta, hogy az európai politika nincs arra tekintettel, hogy a kampányidőszak kezdetén vagyunk. A politikus szerint a következő három-négy hónap a migráció ügyében kulcsfontosságú lesz. Az ENSZ migrációs csomagja szerinte szemben áll a magyar migrációs politikával, hiszen a dokumentum pozitívumként tekint a migrációra, legális útvonalakra tesz javaslatot. A magyar kormány azért küzd, hogy ez a javaslat megváltozzon. Az Elios-üggyel kapcsolatban kifejtette, szomorú amiatt, hogyha az a látszat keletkezik, hogy európai uniós hivatalok egy tagállam választásába akarnak beavatkozni. Kifejtette, nem tartanak igényt olyan elvtársi segítségre, amilyet a szocialisták 2006-ban igénybe vettek, de azt, hogy ugyanazt az ügyet most már a második választást megelőzően melegítik fel, elfogadhatatlannak tartja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére