Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A turisták oda mennek, ahol biztonságban érzik magukat

Bokor Gábor

2018.01.31. 21:20

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint hosszú távon csak a biztonságos országok maradhatnak versenyképesek a turizmusban, mivel az úti célok kiválasztásánál ma már ez az egyik legfontosabb szempont.

Magyarország a biztonság miatt is rendkívül kedvelt úti cél, népszerűségét az utóbbi évek adatai is gazolják"

– fogalmazott Guller, majd ismertette, hogy Magyarországon a turisták 2017-ben novemberig annyi vendégéjszakát töltöttek el, mint 2016-ban összesen, és a tavalyi egész éves szám valószínűleg megközelítette, illetve elérte a 30 millió vendégéjszakát, ami majdnem 50 százalékos emelkedés 2010-hez képest.

A beszámoló szerint továbbra is a gyógyturizmus az egyik vezető ágazat.

Guller Zoltán szerint jelentősen nőtt a külföldi turisták száma is, a tavalyi évre vonatkozó becslések szerint a vendégéjszakák számát tekintve a Szlovákiából érkezőknél 160 százalékos az emelkedés 2010 óta. A csehek 105 százalékos növekedéssel 880 ezer, az Egyesült Királyságból és Lengyelországból érkezők 96 százalékos növekedéssel 1 millió és 750 ezer vendégéjszakát töltöttek el Magyarországon, és 90 százalék fölötti bővülés köthető az orosz turistákhoz is.

A tíz legnagyobb küldő ország sorából kiemelkedik az Egyesült Államok – az amerikai turisták 7 év alatt 81 százalékos növekedéssel tavaly 750 ezer vendégéjszakát töltöttek el –, míg a Romániából érkezők 65 százalékkal, az Olaszországból érkezők pedig 49 százalékkal többet, mint 2010-ben"

– ismertette a számokat az igazgató.

Guller szerint a külföldiek érkezését ösztönözheti a közvetlen repülőjárat indulása Budapest és New York között, valamint az is, hogy a legnagyobb online kínai utazási iroda Budapestre hozza európai központját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére