Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Soros és Simicska melletti kampányolást csak 26 értelmiségi vállalja

Vincze Viktor Attila

2018.01.30. 15:48

Soros Davosban kiadta a parancsot, hogy Orbán Viktor ellen mindenkinek össze kell fognia. A Soros-hálózat budapesti helytartói, valamint Simicska Lajos emberei azonnal végrehajtották az utasítást: 26 " független és demokrata" értelmiségi spontánul egy nyílt levélben megüzente a pártoknak, hogy Orbán Viktor ellen mindenkinek össze kell fognia.

Az amerikai álfilantróp milliárdos tőzsdespekuláns a davosi Világgazdasági Fórumon kiadta az utasítást magyarországi kiszolgálóinak, hogy a diktatúra veszélyére utalva indítsanak támadást Orbán Viktor és Magyarország ellen.

Orbán Viktor ellen arra hivatkozva kell fellépni, hogy a magyar miniszterelnök a liberalizmus, meg a Soros által képviselt nyílt társadalom eszméje ellen való fellépésével megszünteti a demokráciát.

A Soros-hálózat magyarországi hívei a davosi parancsnak megfelelően azonnal aktivizálták magukat, és kétnapnyi fejtörés után sikerült is a Simicska Lajos által birtokolt Magyar Nemzetben egy "Összefogásra felszólító nyílt levéllel" előállniuk. 

A 26, önmagát értelmiséginek mondó aláíró – Soros davosi gondolatmenetét felidézve –  egy "összellenzéki" választási együttműködésre szólítja fel az összes magyar ellenzéki pártot:

Harminc évvel a pártállam lebontása után egy új pártállam kiépülésének vagyunk tanúi, amiért szükség van a Magyarország történetében eddig példátlan összellenzéki koordinált indulásnak a választáson."

A nyílt levél megszövegezői feltehetően talán egy picit érezték, hogy mennyire antidemokratikus is az, amit kérnek (mindenki csak egy nem létező párt, nem tudni kik által kijelölt jelöltjeire szavazhat), ezért adtak némi engedményt a demokratikus versenynek is: 

A pártlistákra leadott szavazatokat ez (a csak egy közös jelöltre korlátozott szavazási lehetőség) értelemszerűen nem érinti, ott a pártok közötti versengés továbbra is nyitott marad. Tegyék egyértelművé választóik előtt, hogy a programjukat nem adják fel, egymást egyebekben változatlanul politikai ellenfeleiknek tekintik, és átmeneti szövetségük az előttünk álló feladat megoldására korlátozódik."

A "nagy összellenzéki választási együttműködést" sokadszorra is a magyar emberek torkán lenyomni akaró legújabb akciónak, az "értelmiségiek nyílt levelének" a jelentőségéről mindent elmond az, hogy ehhez összesen 26 embert sikerült találni aláíróként, illetve az is, hogy ki az a 26 szellemóriás, akiknek a szavára az embereknek le kellene mondaniuk a szabad pártválasztás jogáról.

Íme az aláírók listája:

Ángyán József agrárközgazdász, volt államtitkár

Bojár Gábor vállalkozó

Elek István közíró, volt országgyűlési képviselő

Ferge Zsuzsa szociológus

Fokasz Nikosz szociológus

Garay Klára környezetvédő

Hargitai Miklós újságíró

Heller Ágnes filozófus

Horgas Péter díszlettervező

Jeszenszky Géza történész, volt külügyminiszter

Kaufer Virág környezetvédő, volt országgyűlési képviselő

Kincses Gyula egészségpolitikus, volt államtitkár

Kőszeg Ferenc publicista, volt országgyűlési képviselő

Lányi András filozófus

Majtényi László jogász

Málovics György közgazdász, egyetemi oktató

Mellár Tamás közgazdász

Mészáros Péter egyetemi oktató, volt országgyűlési képviselő

Mohácsi András képzőművész

Pusztai Erzsébet orvos, volt államtitkár

Szalay Kriszta színész

Tallár Ferenc filozófus

Ungváry Krisztián történész

Varga Andrea szakszervezeti vezető

Varga Zoltán könyvtáros, volt országgyűlési képviselő

Vásárhelyi Mária szociológus

A listáról egyébként a két legfontosabb – az egész "összellenzéki összefogás" projektet kitaláló és finanszírozó – megrendelőnek a neve hiányzik: Soros György amerikai és Simicska Lajos magyarországi milliárdosé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére